Wpis z mikrobloga

Mireczki mysle o kupnie #astra z 2018 roku. Jestem w #uk wiec tutaj to jest Vauxhall. Czy mozecie sie wypowiedziec o tym modelu?
Vauxhall Astra
1.6i Turbo GPF Elite Nav Hatchback 5dr Petrol Manual Euro 6 (s/s) (200 ps)

Auto ma przebieg 47k mil (jakies 76K kilometrow)

#auta #samochody #motoryzacja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@petugh

cokolwiek by sie nie działo to chyba dostep do czesci zamiennych będzie zapewniony na dlugie lata

1.6 petrol w turbo nie jeździłem, ciekawe ile wyjdzie podatek drogowy ( pzy okazji, mniejsze auta - jesli chodzi o moc, rejestrowane przed 2017, maja nizszy podatek ale przy tym modelu to chyba bez znaczenia)
  • Odpowiedz
@petugh: rowniez slyszałem ze te silniki są takie o. Ale z drugiej strony to opel, wiec czesci nie powinny byc jakies turbo drogie. Widac tez ze te astry sa dosc tanie, przynajmniej w pl. Ale moc niby jak hot hatch, ale tylko silnik tam mocny jest, zawias, hamulce i reszta to zwykła asterka
  • Odpowiedz
@petugh a ja natomiast osobiście nie słyszałem złego słowa na 1.4T i 1.6T. Co innego 1.5 i 2.0 w insignii, tragedia. Asterka boża z 1.6 to już taki trochę hot hatch jest. Odpycha się całkiem zwawo. Jak dobra cena i nie przeszkadza manual to brać
  • Odpowiedz
@petugh: Ja mam taką Astrę z 2019 roku ale z silnikiem 1.6 diesel 136km oraz przebiegiem 64000 mil w tej chwili. Kupiłem ten samochód półtora roku temu jak miał 52000 mil. Przez ten czas nic się z nim nie dzieje, wszystko działa, jeździ przyjemnie i dość wygodnie. Jedyne minusy to trochę bieda wyposażenie bo głośniki są jakieś najtańsze, fotele mogłybyć wygodniejsze, a kabina lepiej wyciszona. Po za tym bajka, w
  • Odpowiedz
@petugh: Może to będzie co prawda bardzo kontrowersyjna opinia dla niektórych, ale moim zdaniem o ile nie oczekujesz nie wiadomo czego Opel ogólnie robi całkiem w porządku auta budżetowe/użytkowe nazwijmy to w ten sposób. Mam dość osobę w dość bliskiej rodzinie która jeździ astrami od lat i totalnie z nimi nic się nie dzieje. Natomiast znam też kilku ludzi którzy na przykład mieli opla na przykład insignię i narzekają na
  • Odpowiedz