Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebalke: tiaaa, wykopek zdziwiony że mu gołe laski pokazują w propozycjach

'Przecież ja tylko motoryzację oglądam i polityke' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@Sebalke: taka prawda. Nawet jak w opcjach zresetujesz algorytm to po kliknięciu lupki połowa contentu to czyste spermiarstwo. Obrzydliwy serwis.
  • Odpowiedz
@o__0: @corsa900 @Zoriuszka @grafixautozine @hpiotrekh gdyby apki pokroju Instagrama podrzucały tylko to co użytkownik chce to by go zanudziły. Algorytm musi czasem podrzucić coś innego, czasem zresetować ustawienia i tak dalej. Był o tym chyba nawet dobry materiał na kanale "Nie wiem ale się dowiem". Na tym co się lubi to algorytm się opierał w epoce dinozaurów, dzisiaj lajki służą tylko jako startowa sugestia co wam
  • Odpowiedz
@Sebalke
Tragiczne są te algorytmy na ig. Ja bym powiedział że rzeczy które lajkuje - śmieszne kotki, gotowanie, natura - pokazuje mi tylko czasami. Bywa że danego dnia nie ma tego w ogóle. Za to znacznie częściej pokaże mi jakąś golizne czy innego thirst trapa. Tego nie lajkuje i często klikam że ma mi nie pokazywać, ale algorytm wie lepiej...
Dla odmiany na rolkach na YT nie wyświetla mi tego w
  • Odpowiedz
@Sebalke: Ludzie mówią że to algorytm paruje ci to z czym klikałeś. Zalogowałam się teraz na własny insta żeby sprawdzić i nie mam tam takich polecanych jakie ty masz więc najwyraźniej musiałeś kiedyś klikać w takie treści.
  • Odpowiedz
@Sebalke
U mnie wygląda normalnie, trochę memów, coś tam o kosmetykach, rzęsach, włosach, o autkach, bo tym się mniej więcej interesuje.

A Ty jakie masz zainteresowania? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@o__0: @corsa900 Łącznie 220 plusów a to od dawna nie tylko tak działa. Ludzie chyba żyją dalej dawnym postem Lisa, co z niego była beka

Na własnym przykładzie - prowadzę profil klubu sportowego, nie dawałem nikomu lajka, ani obserwacji. Zero wyszukiwania. Jak kliknąłem na lupkę to miałem to co w poście opa. Same szony.
  • Odpowiedz
@o__0: nieprawda. Nie lajkuje, nie przeglądam, a wyszukiwarka wygląda jak u OPa.
Czasami dodaje tylko jakieś relacje i na tym moja aktywność się tam kończy. Do tego mam zmodowaną wersję aplikacji która ma zablokowane wszelkie śledzenie itd.

Stawiam że algorytm bez danych którymi może się nakarmić domyślnie wchodzi w tryb spermiarza, skoro użytkownik to facet to będziemy pokazywać baby.
  • Odpowiedz