Aktywne Wpisy

Tywin_Lannister +449
ja p------ę XD
chłop osiągnął wszystko w najpopularniejszej dyscyplinie na świecie, jeszcze go żabojady wydymały na statuetkę, która należała się mu jak psu zupa, momentami przebijał Messiego i CR7 czyli absolutnych GOAT-ów
chłop od 15 lat poświęcał średnio 2 miesiące w roku (a jak mundial albo euro to jeszcze więcej) czasu na wolontariat i przebywanie na de facto obozie z bandą meneli-alkonów XD chłop ma kasę na wszystko w tym króciutkim życiu i
chłop osiągnął wszystko w najpopularniejszej dyscyplinie na świecie, jeszcze go żabojady wydymały na statuetkę, która należała się mu jak psu zupa, momentami przebijał Messiego i CR7 czyli absolutnych GOAT-ów
chłop od 15 lat poświęcał średnio 2 miesiące w roku (a jak mundial albo euro to jeszcze więcej) czasu na wolontariat i przebywanie na de facto obozie z bandą meneli-alkonów XD chłop ma kasę na wszystko w tym króciutkim życiu i

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-08 225131
Pobierz
Edenes 0
Potrzebuję rady. Mam jakiegoś niesamowitego pecha. Pod koniec kwietnia skręciłem kostkę w lewej stopie. Teraz chyba 2 dni temu mnie coś ugryzło w kostkę tym razem w prawej stopie. Mieszkam na wiosce i po pokoju latały różne owady, w tym komary. Już 3 dni temu jakoś dziwnie się czułem ,ale stopa jeszcze nie bolała. Z kolei dwa dni temu późno w nocy przy chodzeniu zaczęła mnie nagle boleć prawa noga. Zauważyłem, że

źródło: IMG_20250607_190927
Pobierz
Poniżej wszystkie koszty:
STAL:
*Pręt zbrojeniowy fi12 - 84m
*Pręt zbrojeniowy fi25 - 72m
*Ceownik Z/G 40x40x2 - 48m
*Ceownik Z/G 50x30x3 - 72m
*Ceownik UPN 65x45x5,5 - 24m
*Ceownik UPN 50x38x5 - 48m
suma: 4740zł + transport 200zł
Piach i żwir na beton - 800zł
18 worków cementu - 290zl
stalowe podstawy + wycinanie plazmą - 500zł
elektrody do spawarki - 250zł
farba - 600zl
Panele polikrystaliczne 330W x 30 sztuk + transport = 4800zl
śruby, nakrętki, tarcze do cięcia oraz inna drobnica - 450zł
HDS - 350zł
suma: 12 980zł
Po niedzieli zabieram sie za budowe magazynu bo całość jest offgird
#budujzwykopem #budownictwo #fotowoltaika
Kawał dobrej roboty 🙂
Jakbym miał się czepiać to te wystające poza słupki...końcówki pierwszej belko poprzecznej mają odwrotnie zrobione zastrzały.
Konstrukcja jest dużo za mocna i wiem o tym ale zrobiłem tak żeby sie lepiej/pewniej czuć. Po prostu mam pewność, że jest solidnie. Ekonomiczny sens jest średni ale koszt to tylko materiał bo wszystko robiłem sam sobie a z drugiej strony odległość miedzy nogami to 8metrów (bez słupa w srodku) wiec jest dość sporo a lepiej chuchać
Nie bardzo wiem na jaki gorszy kolor dałoby się to pomalować.
Projektu jako takiego nie mam ale symulowałem naprężenia w inwentorze plus konsultowałem konstrukcje kratownicy z architektem (potem i tak dodatkowo ją wzmocniłem)
(-‸ლ)
@Pan_krecik
źródło: temp_file5714646895046374307
Pobierz