Aktywne Wpisy

edix10 +1
Poznalem ok. 3 tygodnie temu laske na tinderze, popisalismy z tydzien, wszystko spoko sie rozwijalo, jeszcze przed spotkaniem zaproponowala wyjazd w gory, bo tez tak jak ja lubi sobie połazić. Wazna kwestia jest to, ze jakos ponad miesiac temu zakonczyl sie jej dwuletni zwiazek, ale pytalem jej czy nie szuka plasterka i czy ja potencjalnie nim nie zostane, powiedziala ze nie i tamto juz zamkniete. Pierwsza zaczela pytac o spotkanie no i

ibleedforyou +4
Jutro mój pierwszy dzień pracy w służbie więziennej
Forrest miał trudne życie. Urodził się z niepełnosprawnością, był odrzucany przez rówieśników, poniżany i wyśmiewany. W dzieciństwie nosił aparaty ortopedyczne, a jedyną osobą, która naprawdę go kochała i wierzyła w niego bezwarunkowo, była jego mama. Przeszedł przez piekło wojny w Wietnamie, stracił przyjaciół, widział śmierć i samotność. Całe życie kochał jedną kobietę, Jenny – która, rozdarta przez własne demony, odpychała go, wracała, znikała... aż w końcu odeszła na zawsze.
A mimo to – Forrest nie zatracił siebie. Nie zgorzkniał. Nie mścił się. Zamiast tego – kochał jeszcze mocniej, żył jeszcze bardziej. Pokazuje, że nie trzeba być przebiegłym, żeby przetrwać. Nie trzeba być najbystrzejszym, żeby być wielkim. Forrest biegł – przez życie, przez historię, przez ból – i dawał światu więcej, niż sam brał.
#film
źródło: obraz_2025-05-01_200007078
PobierzW filmie najbardziej podoba mi się wątek kobiety która dojrzała do ustabilizowania się z Forestem kiedy już się wyszalała, złapała hiva, a on został multimilionerem.
źródło: bait
Pobierz@SystemHalted2_0:
źródło: intellectual
Pobierz@Guezeman: pewnie dlatego że o green book mało kto slyszal a Forrest w swoich czasach rozbił bank ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-odnalazłeś już Jezusa?
-nie wiedziałem, że miałem go szukać
Obejrzyj (i przeczytaj) "Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął".
@SystemHalted2_0: Forrest Gump pierwszy raz oglądałem... w kinie jak wchodził do kin. W głębokiej podstawówce bo nie było jeszcze gimnazjów. I już wtedy uważałem, że to świetny film
@SystemHalted2_0: jak Jezus (。◕‿‿◕。)
"rozdarta przez własne demony".
Ała. Prosto w serce. Nie jestem w stanie trafniej określić lgnięcia do największych patusów w środowisku. You go girl!
źródło: temp_file2334215363472739181
Pobierz