Wpis z mikrobloga

Jako, że jest długi likend i nie można zmarnować wolnego czasu na odpoczynek, postanowiłem wywiercić studnie na działce. Woda pojawiła się na około 3,5 metra. W tym momencie mam w ziemi ~4 metry z 6 zaplanowanych.

Najbardziej czasochłonne i męczące było przygotowanie filtra (zdjęcie w komentarzu) a nie samo wiercenie.

+ zestaw z olx (~40 zł/ doba)
+ rura 110 z marketu budowlanego (~30 zł/ 2 m)

#rod #ogrodnictwo #rosliny #budujzwykopem #dzialka #woda #diy
mkorsov - Jako, że jest długi likend i nie można zmarnować wolnego czasu na odpoczyne...

źródło: temp_file3332834313761000511

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Catmmando obok jest studnia wbijana w której skorodował filtr, sąsiad z 10 metrów dalej ma działająca studnie, nie ma czegoś takiego jak żyła wodna tylko jest warstwa wodonośna

jakbym kopał kilka metrów dalej to pewnie też trafiłbym na wodę na podobnej głębokości

u mnie problemem był 1 metr bo to tereny pofabryczne zniszczone podczas 2 wojny światowej i tam jest pod ziemią gruzowisko
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MajoZZ musisz zobaczyć czy ktoś nie ma obok wykopanej studni, tym świdrem kopie się naprawdę dobrze i szybko, jest coś takiego jak studnia wbijana i wystarczy wiertarka z udarem żeby ją zrobić
  • Odpowiedz
Właśnie zakładam podlicznik na wodę ogrodową

@MajoZZ: takie coś się liczy? W sensie wodę z wywierconej studni? Brzmi jak jakieś euro-eko-komuchowo
  • Odpowiedz