Wpis z mikrobloga

Skumajcie cenę tego buta. Koleżanka mi powiedziała, że kupiła sobie właśnie te buty. A ja do niej na to, że jest zblazowana i że nie zna wartości pieniądza. A co wy, Mirki o tym sądzicie? Tylko proszę by ci mieszkający z rodzicami się nie wypowiadali. Mnie osobiście dziwi, że ktoś lekką rączką sobie 4 tysiące wydaje na buty, buty niczym się nie wyróżniające od innych. Buty, których cena zupełnie nie odpowiada jakości z jaką są wykonane. #moda #modadamska #heheszki
Bunch - Skumajcie cenę tego buta. Koleżanka mi powiedziała, że kupiła sobie właśnie t...

źródło: temp_file2631024926010464482

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bunch:
Plusik.
Też zawsze oceniam cenę produktu poprzez pryzmat "jaką mam wartość dodaną za większą cenę"?
Jakbym miał dopłacić 3k PLN i nie mieć nic więcej niż za produkt o te 3k tańszy to znaczy, że ktoś mnie chce tu zrobić w wuja.
  • Odpowiedz
@Bunch: Jak zarabia na tyle dobrze, że tego wydatku nie odczuje, to nic Ci imo do tego.
Jakby miała z czegoś konkretnego rezygnować, żeby te trzewiki kupić, to faktycznie jebnięta xD
  • Odpowiedz
@Bunch: wartość pieniądza jest dokładnie taka jak dyktuje rynek. A myślenie o cenie produktu jako o cenie produkcji i materiałów trochę trąci XIX wiekiem.

Produkty mają też wartość społeczną, sentymentalną blablabla. Ja do butów akurat słabości nie mam, ale mam mega słabość do odzieży marki Versace, nie wiem dlaczego. Mam jakąś tam koszulę którą sobie zakładam na specjalne dla mnie okazje i po prostu czuję się w niej dobrze.

Czy
  • Odpowiedz
@Bunch: cena ceną, gucci ma najbardziej klaunowe i brzydkie ciuchy świata. Właściciele tej marki muszą strasznie kisnąć z frajerów że płacą takie pieniądze, a projektanci mają przykaz by robić jak najbrzydsze i najgłupiej wyglądające rzeczy xD
assninja - @Bunch: cena ceną, gucci ma najbardziej klaunowe i brzydkie ciuchy świata....

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bunch: jeśli zarabia np 500zl/h to dla niej pieniądz ma mniejszą wartość i to chyba normalne? Ale jeśli jest golodupcem i musiała na to oszczędzać pół roku to fakt, śmieszne
  • Odpowiedz
Ja za dziecka marzyłem, aby moje buty miały trzy, a nie cztery paski.
Wszystko zalezy od punktu odniesienia.

Co cie kolerzanka boli, daj żyć ludziom tak jak chcą.
  • Odpowiedz
Buty, których cena zupełnie nie odpowiada jakości z jaką są wykonane

@Bunch: Panie, takie czasy, idiokracja pełną gębą. Wielu nabiera się na to w mniejszej skali, kupując w sieciowkqch ubrania z jakim logo, gdzie wszystko szyte w Bangladeszu. Nie wspominając już o tych odklejonych do potęgi n-tej, czyli od czekolady dubajskiej...
  • Odpowiedz