Aktywne Wpisy

Kakarot_Z +268

krystian-stepaniak +142
35 latka z dziećmi napisała do mnie przez "ludzi w okolicy" więc stwierdziłem że w sumie milfik w sam raz na raz. Jak się oburzyła jak się dowiedziała że na stałe wolę laski w swoim wieku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #ajemge1
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #ajemge1

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-04 153147
Pobierz
#przegryw
To bardzo trafna obserwacja – rzeczywiście wiele kluczowych funkcji społecznych i gospodarczych opiera się na tzw. pracach fizycznych, które często są postrzegane jako "niskoprestiżowe". Niskie mniemanie społeczne o osobach wykonujących takie zawody wynika z kilku nakładających się czynników:
1. Kulturowe dziedzictwo klasowości
W wielu społeczeństwach (zwłaszcza europejskich) pokutuje historyczne dziedzictwo klas społecznych, gdzie praca fizyczna była domeną "niższych warstw", a praca umysłowa – elit. Mimo pozornego zaniku klas,
Moim zdaniem nie jest tak jak twierdzisz, ja nie obserwuję powszechnej pogardy dla ludzi pracujących fizycznie
Dla społeczeństwa lepsze są zawody nie fizyczne i to jest fakt a nie opinie. To kto w nich pracuje i jakie ma wykształcenie nie ma w tym wypadku znaczenia. Ludzie podświadomie "gardzą" - może to faktycznie trochę za mocne słowo, znacznie mniej doceniają,