Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: z tym krzyżowaniem też jest dobre bo krzyż to starodawne narzędzie tortur, przybijano do krzyża człowieka i czekano aż umrze. A teraz każdy ma symbol tortur w domu na ścianie, równie dobrze można było by powiesić na ścianie symbol krzesła elektrycznego xd
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: akurat tak do tego podchodząc i spłycając to wszystko można prześmiewczo napisać. Ludzie wykonują ruch posuwisto zwrotny, nagle ciesz spotyka się z jajkiem. Potem te komórki przez 60 lat starzeją się, w międzyczasie wykonując ruch posuwisto zwrotny a potem przestają działać. Cykl życia został domknięty
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: jestem ateistą, byłym katolem, nawet ministrantem byłem i lektorem. Z tą spowiedzią to na dwoje babka wróżyła, bo o ile klepanie formułek jest spoko, o tyle "procedura odpuszczenia grzechów" działa kompletnie inaczej niż ludzie myślą. A źle myślą, bo nie znają nawet założeń swojej własnej religii, nie znają katechizmu kościoła, nie znają dogmatów i pierdyliona innych regułek :)

Taka spowiedź, jak opisana na obrazku, nie ma żadnej mocy prawno-duchowej.
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia jeszcze jest dobre, że boge się chowa i sprawdza z ukrycia czy ludzie w niego wierzą jak jest schowany. I mimo tego, że naprawdę zajebiście się schował, to jak nie uwierzysz, to p-------e zajebistą karę xd
  • Odpowiedz
@neib1: wiem, wiem, to jak ta ciocia / babcia, co rzuca "Za takim przystojnym kawalerem to się pannice ustawiają w kolejce" xD

Nie mniej jednak, z racji tego, że byłem wtedy aktywny w kościele, podpytałem bardziej luzackich księży (pozdrawiam ks. Piotra i ks. Marcina!), jak to z tymi spowiedziami wygląda i czy jest źle. Oboje potwierdzili, że jest źle. Więc staremu księdzu, pomimo moich wątpliwości, w tej kwestii zaufam.
  • Odpowiedz
@neib1: dodam jeszcze, że to był mniej więcej okres, w którym zacząłem się interesować wiarą mocniej, zacząłem wątpić. Miałem wteyd jakieś 15-16 lat. 2 lata później byłem deistą, a po 2 kolejnych latach agnostykiem, aby po ok. 2-3 kolejnych latach kompletnie się odciąć od takich rzeczy i zostałem ateistą (i to dosyć skrajnym, bo nie wierzę w żadne reinkarnacje, cykle życia, duchy, horoskopy, ani inne p--------y. Po śmierci w-------ą robale
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: trzeba jeszcze dodać, że jak dotrzyma obietnicy, faktycznie się poprawi i nie będzie już miał do czego się przyznawać, to straci prawo do jedzenia przaśnego płatka pszennego, będącego tak naprawdę ciałem starożytnego Żyda, a w efekcie zostanie ukarany na wieczność

tak do tego podchodząc i spłycając to wszystko można prześmiewczo napisać

@armagedon444: a jak niby inaczej do tego podejść? Przecież tu nic nie ma żadnego sensu, nic
  • Odpowiedz
  • 4
@CipakKrulRzycia To jak ludzie do psychologa chodzą to mają to samo tylko budynek brzydszy i wizyta sto razy droższa, ale szacunek uga buga chuop dba o siebie poszedł do terapeuty witamy w 21 wieku XDDD

• Odpowiedz
jezus odwalał jakieś dziwne akcje za co stanął przed sondem i tam skazali go na śmierć? Ludzie modlą się do notowanego typa

@woskrosenie: w dodatku z nieprawego łoża, a prawdziwy ojciec jest nieosiągalny
  • Odpowiedz
a czaisz to że jezus odwalał jakieś dziwne akcje za co stanął przed sondem i tam skazali go na śmierć? Ludzie modlą się do notowanego typa

@woskrosenie: a kojarzycie jak wbił na targowisko i agresywnie porozwalał ciężko pracujacym ludziom stragany bo to niby był teren jego starego? Już wtedy ostro wymuszał haracze i się w tańcu nie p-------ł. Albo jak robił a-----l bez akcyzy. Niezłe ziółko z tego Jezuska.
  • Odpowiedz