Wpis z mikrobloga

Mirki Pomóżcie, całe życie marzyłem o takim urządzeniu które mógłbym włączać prosto po obudzeniu nie wstając z łóżka. Czy istnieje jakaś zaparzarka herbaty która pozwoli mi na wciśnięcie przycisku na telefonie gdy się obudzę i rozpocznie proces parzenia herbaty? Naprawdę marzę o tym by od razu po obudzeniu I bez potrzeby wstawania z łóżka kliknąć sobie przycisk i 5 minut później odebrać gotową herbatę gdy z niego wstanę i przyjdę do kuchni. Czy istnieje takie urządzenie? #pytanie #kuchnia #agd #herbata
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bunch: Pod tuya masz "robotyczny palec" który wciśnie zdalnie przycisk na dowolnym urządzeniu. Osobiście używam czajnika z WiFi bo nie chce mi się stać w kuchni rano i czekać aż woda się zagotuje.
  • Odpowiedz
@Bunch Jedyne co to czajnik Xiaomi na wifi zagotuje ci wodę. Parzenie musisz sobie sam ogarnąć.
Możesz też parzyć wieczorem do termosa i mieć przy łóżku.
  • Odpowiedz
@Bunch: są czajniki z zaparzaczem herbaty. Tylko że wtedy hebrata siedziałaby całą noc zanurzona w wodzie i dopiero rano czajnik by się sam odpalił. Inne rozwiązanie to najprostszy ekspres do kawy którego używasz tylko do herbaty, więc nie ma posmaku kawy. To chyba najsensowniejsze.
  • Odpowiedz
Może gniazdrko sterowe telefonem? Wieczorem zasypiesz kubek a rano włączysz zdalnie czajnik i pójdziesz do kuchni gdy woda będzie zagotowana
  • Odpowiedz
@Bunch: obok smart rozwiązań podanych wyżej, ja polecam jeszcze dwa:
1) zaparzaj sobie dzbanek z herbatą, taki półtoralitrowy i niech stoi gdzieś w kuchni. Jak chcesz się napić, to nalewasz z dzbanka i wstawiasz na jedną minutę do mikrofali. Sam tak robię od lat, bardzo praktyczne, polecam.
2) termos konferencyjny. Taki z pompką. Tez półtora litra herbaty wewnątrz, ale cały czas gorąca. Te termosy nie trzymają temperatury jakoś super dobrze,
  • Odpowiedz
@Bunch: Byłem w tej samej sytuacji Mirku. Czajnik Xiaomi i inne czajniki sterowane na wifi to dla mnie nie było rozwiązanie bo co z tego że woda zagotowana skoro zawsze najbardziej mnie wkurzał sam proces parzenia, pilnowania czasu itd. Dlatego kupiłem ten czajnik Yoer EK03S i jestem zachwycony. Podgrzewa wodę do zadanej temperatury i wtedy zanurza koszyczek z herbatą na określony czas, po czym sam go spowrotem wynurza. Do tego
Plp_ - @Bunch: Byłem w tej samej sytuacji Mirku. Czajnik Xiaomi i inne czajniki stero...

źródło: shopping

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
Yoer EK03S

@Plp_: Twój opis brzmi świetnie. A czy to urządzenie dziala też na smartfon? Czy trzeba wciskać przycisk?

Ja mialem przygody takie jak z tego filmu co pokazuje
Bunch - >Yoer EK03S

@Plp_: Twój opis brzmi świetnie. A czy to urządzenie dziala też ...
  • Odpowiedz