Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +96
Może ktoś prosto wyjaśnić niezorientowanemu za co konkretnie Polaków tak nie lubią w Europie, że co roku jury, bez względu na to czy śpiewa Rafał Brzozowski, Krystian Ochman, Michał Szpak czy Justyna Steczkowska, tak udupia punktowo nas na Eurowizji, praktycznie pozbawiając szans na wysokie miejsce?
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja

Nacho_Libre +11
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
No ok CV nie rozsylam setkami, do IT wyslalem moze z 60-70 bo aplikuje tylko na takie, ktore widze ze spelniam wiekszosc opisanych wymagan. Oczekuje minimalnej krajowej albo czasem wpisze minimalna plus 300 zależy od humoru. Mam zrobione 3 miesiące darmowych prakyk na help desku.
Za pare miesięcy będę miał inżyniera Informatyki (studiuje zaocznie) tymczasem właśnie jestem w trakcie rekrutacji do korpo do działu administracji - nie, nie admina w IT, administracji biurowej, tej od klepania dokumentów i pisania pism, bo z czegoś trzeba żyć, a angielski akurat mam niezły.
Sytuacja wygląda tak, ze ci co mieli prace w zawodzie PRZED studiami z Informatyki to nadal ją maja a w większosci to nawet awansowali, a ci co pracy w zawodzie nie mieli przed studiami to NADAL tej pracy nie mają.
P.S. Jedna z tych 3 rozmow mnie troche zmasakrowala, bo jak zaczelismy po angielsku rozmawiac to zadali mi pytanie czym sie zajmuje ich firma, a jak jej odpowiedzialem 2 zdaniami to zaczela sie pytac jakie sa najwieksze firmy wspolpracujace z nimi i co od nich kupuja i jakie materiały dostarczają, nie spodziewałem sie takiego pytania, wiec zaczalem mowic ogolne rzeczy i podziekowali.
#pracait #praca #pracbaza #siecikomputerowe #programista15k
@rzygom_kamieniami: Czyli dostales sie na help-desk. ale cos bylo nie tak?
@Alfiarz: Uwierz, ze takie myśli mi sie nieironicznie pojawiają. Moglem być juz w polowie drogi do zarobkow nie z tej ziemii wystarczylo pojsc na medycyne - lekarz bez specjalizacji i po zdanych studiach+egzaminie osiaga zarobki 25k.
Natomiast wiem, ze na 100% juz na medycyne nie pojde, wiec staram sie zeby mi to glowy nie zaprzatalo za duzo.
Ale praca w Poznaniu.
@pyroxar: Staram sie kazde CV robic pod oferte, uzywac podobych hasel co w ogloszeniu
Możesz mi CV wysłać na priv jak coś - zapiszę sobie