Wpis z mikrobloga

Mirki muszę sie pochwalić bo chyba po 5 latach w końcu dokończyłem modyfikacje mojego iPoda!
Dysk twardy 256gb, adapter, obudowa tył i przód oraz wheel. Do tego akumulator, a w zasadzie samo ogniwo bo przełożyłem oryginalny bms do ogniwa 1000mAh z allegro.
Niestety akumulatorek z aliexpress będzie szedł dobry miesiąc więc wymyśliłem że przełożę samo ogniwo :)
Działa!
Kilka zdjęć w komentarzach

#muzyka #majsterkowanie #ipod #apple #boomer #audioboners
Pan_Slon - Mirki muszę sie pochwalić bo chyba po 5 latach w końcu dokończyłem modyfik...

źródło: IMG_9065

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Slon: Ożeszty, dobra robota! to przecież ma ze 20 lat!!! dostałem takiego od rodziny z zagramanicy i zawsze pilnowałem bo bardzo chętnie ktoś by w tamtych czasach "pożyczył" ()

Dzisiaj nadaje tylko na jeden kanał (zbieg okoliczności, uruchomiłem go w tym roku po latach szufladowania) - pieknie by podszedł jako radyjko do auta, więc pewnie będę pisał kiedyś z pytaniem jak to naprawić
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: ipod super sprawa, sam mam klasyka 7ke i też po modach. U mnie bateria 3k i wymiana dysku na karty sd 128gb. Z wizualnych to wymieniłem białe kółko na czarne teraz wyglądem przypomina macbooka xD
niechaj ipod dobrze służy bo sprzęty już pełnoletnie a działają dalej jak nowe, zepsuć się nie chcą
  • Odpowiedz
@Pan_Slon gratuluję! Mam iPoda ze starych czasów a na nim mnóstwo projektów i starej muzy nie do znalezienia nigdzie indziej. Czy teoretycznie dałoby radę zmienić gniazdo ładowania na jakiś nowszy typ amatorsko? Najlepszy odtwarzacz muzy jaki miałem w życiu!
  • Odpowiedz
  • 0
@Pan_Slon rockbox? kurde, nostalgłem... Pamiętam jak tego używałem na moim nano 1gen i oczywiście pierwsze co to odpaliłem porta dooma xD robiło wrażenie na tym maleńkim ekranie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz