Wpis z mikrobloga

Tak sobie siedzę i śledzę te wybory i naprawdę mało rzeczy mnie tak w życiu brzydzi jak poglądy prawicowe i konserwatywne
Jak pozbawionym empatii trzeba być żeby tak szczuć na innych ludzi bo śmiali się urodzić w innej części świata, śmią wyznawać inną religię czy r----ć się z kimś tej samej płci, słów Brauna o powstaniu w getcie nawet nie chce mi się przywoływać

I jak tu wymagać akceptacji dla ludzi mających problemy psychiczne, fobie społeczną, autyzm czy inne schorzenia skoro tak delikatna odmienność jak inna narodowość czy kolor skóry wywołuje w połowie społeczeństwa taką nienawiść...

#przegryw #wybory #s----------e #fobiaspoleczna
teddyef - Tak sobie siedzę i śledzę te wybory i naprawdę mało rzeczy mnie tak w życiu...

źródło: 1000004007

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@teddyef: tak sobie siedzę i widzę jak głupie i naiwne są progresywne ,,poglądy lewicowe'' wychodzą z założenia, że największą wartością jest empatia i współczucie. tak bo jak jesteś miły to ludzie są mili dla ciebie (co może dziala w cywilizacji zachodniej ale na pewno nie we wschodniej dziczy)
  • Odpowiedz
  • 0
@FFFFUUUU @zielonykszak nie nazwałbym siebie lewicowcem, po tamtej stronie też jest dużo wariatów i fanatyków ziejacych nienawiścią(najbardziej widać to na Twitterze, te wszystkie lewicowe dziewczyny którym się marzy matriarchat)

Najbliżej poglądowo mi do empatycznego katolicyzmu(chociaż przestałem być wierzącym jakoś około 10 roku życia uznając to za takie same bajki jak wiara w świętego Mikołaja) reprezentowanego przez Szymona Hołownię
  • Odpowiedz
@teddyef: Konserwy reprezentują tą część społeczeństwa która myśli że trudne sprawy to program dokumentalny, nie ma co się dziwić że wszystkie możliwe wady i przywary ludzkie będą tam nadreprezentowane. Mam niewątpliwą przyjemność rozmawiać czasem z widzami republiki itp. bywa tak że wystarczy powiedzieć "tusk" żeby człowiek zmienił swój stan psychiczny o 180 stopni i wybuch agresją, tak pięknie da się wytresować grając głównie na lęku i wsm też innych emocjach.
  • Odpowiedz
@teddyef: fajnie by było jakbyś podał jakieś zrodzą tych słów, a tak to nie wiem co myśleć, bo dużo fałszywych i niefałszywych/zmanipulowanych informacji w tej polityce się dzieje ni niewiadoma o co chodzi :(
  • Odpowiedz