Wpis z mikrobloga

Sokół Millenium wyhaczony z #aliexpress za 80zl
Niecałe 1400 klocków, p------a #lego.
Jakość ok, tylko instrukcja dosyć słaba tzn jest to wydruk instrukcji z LEGO, ale w trochę mniejszym formacie. Instrukcja na aplikacji LEGO też słaba, ktoś tam chyba kalkulatorem zrobił zdjęcie i wrzucił w pdf, te nowe zestawy mają 3D instrukcje a tu trochę lipa.
Ludziki to najsłabsza część zestawu. Odstają wizualne od oryginału, do tego jeden jest inwalidą bo nogi na źle wydrukowane.

#starwars #gwiezdnewojny #p----------o #klocki
tryb_graficzny - Sokół Millenium wyhaczony z #aliexpress za 80zl
Niecałe 1400 klocków...

źródło: temp_file5020480329688823260

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tryb_graficzny: wybacz, że nie na temat, ale czy ten stojak na hamak da się łatwo przenieść samodzielnie? Zastanawiam się nad czymś takim, tylko koszenie trawy w tym miejscu byłoby męczące - albo przenosisz, albo wyciągasz podkaszarkę.
  • Odpowiedz
  • 2
@boryspo waży z 10-15kg, samemu nie ma problemu go przenieść jeżeli masz w miarę szeroki zasięg ramion.
Niestety nóżki przykręcone są na jedna śrubę co uniemożliwia ciągnięcie lub szarpanie się z nim bo się po prostu przekręcają.
Moja żona daje sobie z nim radę, ale co jakiś czas sprawdzam nóżki.

Ogólnie jest to tani hamak dwuosobowy z Allegro.
Jest wygodny, ale drugi raz bym go nie kupił bo często łapie luzy
  • Odpowiedz
  • 0
@boryspo @boryspo trudno mi powiedzieć. Mam ten hamak już 3 sezon wymieniałem raz śruby bo dwie dorosłe osoby na niego skoczyły i śruby się wykrzywiły.
Natomiast na zdjęciu widać jak nóżki są zdobione. Przy przesuwaniu one się lekko luzują i czym większy luz to zaczyna się wszytko ruszać. Co jakiś czas trzeba sprawdzać luzy.
Być może możnaby przewiercić i wkręcić jeszcze jedna cienką i długą śrubę żebg zablokować nóżki, ale
tryb_graficzny - @boryspo @boryspo trudno mi powiedzieć. Mam ten hamak już 3 sezon wy...

źródło: temp_file6469493513954124122

Pobierz
  • Odpowiedz
@tryb_graficzny: dzięki za zdjęcia, faktycznie chińczyk nie podumał... Próbowałeś skontrować nakrętkę drugą nakrętką, by utrudnić tworzenie się luzów? W razie czego da się to rozebrać, w przeciwieństwie do klejów do gwintów.
  • Odpowiedz