Wpis z mikrobloga

Dwa razy w IT kontraktornia okłamała mnie i okradała na pewien „sposób”.

2019 rok. Podnajęli mnie do klienta jako Regular, a u nich byłem zatrudniony jako Junior.

2021 rok. Podnajęli mnie do klienta jako Senior, a u nich byłem zatrudniony jako Regular.

Czy to jest w porządku wobec pracownika na UoP?

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza

Odpowiedz

• Żałosne, dość popularne praktyki kontraktornii 82.8% (82)
  • Nie spodziewałem się że takie coś się dzieje w IT 17.2% (17)

Oddanych głosów: 99

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz nie jest to w porządku, ale jest to jednocześnie codzienna praktyka takich pośredników. Gdyby zatrudnili Cię jako senior to byś tylko chodził na rekrutacje jako słup albo zaczynał projekty (kilka pierwszych miesięcy) i zmieniał na nowe, bo tak się tam seniorów realnych traktuje jak słupy by w ich miejsce pracowali juniorzy za 1/3 stawki jaka taki pośrednik wywalczył za pracownika. Później się okazuje że Ty dostajesz tylko 30% tego co
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: dobra, ale na czym polega problem? Zatrudnili cię na stanowisko X, płacili określoną stawkę, warunki były znane i się na nie zgodziłeś. Co cię obchodzi na co się umówili ze swoimi klientami?
Chyba, że miałeś kłamać, to wtedy co innego, ale poza tym to nie wiem o co chodzi.
  • Odpowiedz
  • 1
dobra, ale na czym polega problem? Zatrudnili cię na stanowisko X, płacili określoną stawkę, warunki były znane i się na nie zgodziłeś. Co cię obchodzi na co się umówili ze swoimi klientami?

Chyba, że miałeś kłamać, to wtedy co innego, ale poza tym to nie wiem o co chodzi.

Odpowiedz

@Kitku_Karola @depish:
Napiszę Ci do czego to doprowadziło. Mianowicie w firmie której pracowałem (u klienta) zaczęli mi dawać obowiązki jakbym był
  • Odpowiedz
@depish: XD
Problem jest taki, że musisz zachowywać się jak senior mając kilka miesięcy doświadczenia. Been there done that. Jest to powszechna praktyka i jeśli w dobie takiego zachowania różnych alfonsiarni ktoś mówi, że OE jest niemoralne czy coś to jest p----------y w czajnik
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: no to mowie o Elitarnej Umowie. Co potencjalnie moga ci zrobic? pojdziesz zaraz do innego klienta. usuna ci zespol? ktory pewnie ma z 30+ osób o tym samym stanowisku? xD wazne ze frajerom zabillowales x czasu po 1-2k eur/usd/chf MD
  • Odpowiedz