Wpis z mikrobloga

@plakplak99: https://www.doz.pl/leki/w999-pregabalina

Wpływ pregabaliny na prowadzenie pojazdów

Pregabalina działa hamująco na ośrodkowy układ nerwowy. Podczas terapii istnieje możliwość pojawienia się zawrotów głowy oraz senności, które mogą upośledzać zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania maszyn. Pacjenci powinni być poinformowani o wpływie pregabaliny na ich zdolności psychomotoryczne oraz o tym aby, zachowali szczególną ostrożność podczas prowadzenia pojazdów i obsługiwania maszyn.
  • Odpowiedz
@plakplak99: Nie można i h-j. To był psuchiatra czy psychoterapeuta. Naczelnym samozwańczym psychiatrą wykopu od dzisiaj jestem ja. Czy poinformował Cie, że to g---o też uzależnia? Czy poinformował Cie, że puchniesz po tym jak świnia? W dwa miechy co najmniej przy regularnym braniu dojdzie Ci 7kg wody i mordę będziesz miał spuchniętą jak alkocholik? Kuhwa nie sądze :). Czemu nie dał Ci czegoś co się długo rozkręca np. Sertralina która
  • Odpowiedz
@plakplak99: Niestety tak. Pregabalina to pierwszy lek który jest rzucany przez psychiatrów zamiast benzo, ale o ubokach Ci nie powiedzą.Poważny psychiatra zaproponuje Ci jakieś SSRI które rozkręca się jakieś 2 tygodnie gdzie masz posrane uboki ale da Ci jakieś lekkie benzo żeby to zniwelować i lek potem fajnie działa i Cie napędza, niweluje lęki. Pierwsze dwa tygodnie to naprawdę mało kto wytrzymuje dlatego dorzuca się do tego benzo czy nawet
  • Odpowiedz
@SneerPL wizytę mam pod koniec Maja, jeśli odczuje coś z tych objawów typu puchnięcie to od razu zgłoszę… narazie biorę je 3 dzień i nie czuje żadnej zmiany w sobie. Pierwszy raz w życiu biorę takie tabletki dlatego jestem w tym wszystkim zielony
  • Odpowiedz
@plakplak99: Skoro dopiero zacząłeś to nie widzę sensu kontynuowania. Na jakie objawy to Ci przepisał ten Pan?

Edit: oczywiście jeśli można spytać, pisz priv jak coś.
  • Odpowiedz