Aktywne Wpisy
michal-g88 +6
Siemka .
Nigdy nie korzystałem z tego portalu więc nie wiem czy dobrze to ogarniam ale postaram się.
2,5 tygodnia temu podczas pobytu w USA przewróciłem się na rowerze i złamałem obojczyk , niestety skończyło mi się ubezpieczenie bo nie planowałem być tam aż tak dugo więc skierowałem się do prywatnej kliniki zrobić RTG. Od razu widać że złamałem obojczyk . Niestety leczyć się tam nie mogłem ze względu na brak ubezpieczenia
Nigdy nie korzystałem z tego portalu więc nie wiem czy dobrze to ogarniam ale postaram się.
2,5 tygodnia temu podczas pobytu w USA przewróciłem się na rowerze i złamałem obojczyk , niestety skończyło mi się ubezpieczenie bo nie planowałem być tam aż tak dugo więc skierowałem się do prywatnej kliniki zrobić RTG. Od razu widać że złamałem obojczyk . Niestety leczyć się tam nie mogłem ze względu na brak ubezpieczenia

źródło: 05E8A891-E1FA-4A16-BF5A-75E9150EA28D
Pobierz
donfallo +112
Mirki, chce sie Wam wyzalic. Oto co wymyslil sobie "Pan Inwestor" na dzialce tuz obok mojego bloku w Krakowie. Działka dotychczas była niebudowlana i gdy kupowalem mieszkanie zapewniano mnie, ze nie ma mozliwosci aby cokoliek tu wybudowano. Coz, czasy się zmieniają, i oto nagle wraz ze zmianami władz Krakowa niemożliwe stało się możliwe. Grupa start (https://start.com.pl/inwestycje-zrealizowane) zrealizowała najpierw dwa bloki obok, i teraz wyszło, że jak już zbudowali tamte dwie -

źródło: widok działki
Pobierz
#pracbaza #korposwiat #praca
Mireczki pracuję obecnie za 8000 brutto, dojeżdzam około 40km w jedną stronę, dwa dni w tygodniu, 3 zdalnie. Dojazd w jedną stronę około godziny co daje 2h zmarnowane na dojazd na dzień. Pracuję tu miesiąc. Jestem zadowolony ale ciężko nie być jak nie mam jeszcze jakichś jasno postawionych wymagań.
Trafiła się z czapy oferta pracy za 9500 brutto z 10 000 brutto po 3msc ale znowu około 50km w jedną stronę czyli gdzieś 1,5h jazdy w jedną stronę czyli jakieś 3h łącznie ale też dwa dni w tyg z biura, 3 dni zdalnie.
Pomijam co się w pracy robi bo raczej po prostu to samo, bez większego znaczenia. Wartym odnotowania jest to, że przechodzę z takiego mniejszego korpo do ogromnego korpo z wyjazdami służbowymi za granicę, możliwe że korzystanie z języka obcego itd więc czysto teoretycznie możliwości większe. Podchodząc do tego czysto analitycznie no to mamy 2h straty do obecnej pracy na tydz, co przy 4tyg pracujących (mniejwięcej) daje 8h czyli dniówka. Dniówka wychodzi około 330zł przy 9500zł brutto no ale różnicę w zarobkach mamy 6800 netto vs 5800 netto czyli z matematycznego punktu widzenia opłacałoby się. Pomijam spalanie auta bo to w km nieduża różnica.
Zmienialibyście robotę na moim miejscu?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Wydaje mi się, że już akceptowałem takiego bajta.
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt