Chciałbym sprawdzić czy jazda na torze na #motocykle to rozrywka dla mnie. Czy w Polsce są szkoły / firmy które pozwalają na coś takiego na ich motocyklu? bo jestem motocyklistą bez motocykla (・へ・)
@pixl: nie wiem jak w innych miastach, ale w Lublinie jest moto-sekcja i możesz sobie tam wykupić jazdy szkoleniowe na ich motocyklu, tylko nie są po torze
@pixl: Raczej mało kto wynajmie motocykl na jazdę torową bo ubezpieczenie jest drogie. No i zdecydowanie warto najpierw zrobić sobie wprawkę na drodze. Próbowałeś chociaż jakieś 125, etc? Z tego co widzę to ADV Academy coś takiego oferuje, ale drogo no i to adventure'y ( ͡°͜ʖ͡°) https://advacademy.pl/product/szkolenie-jazda-szosowa/
@pixl: chyba większość organizatorów yrack dayow ma motocykl na wynajem. Tylko nie będzie to tanie. Wciąż tańsze niż własna torowka używana parę razy w roku. 3mm ma coś, trackacademy ma coś. Szkolenie to będzie pewnie 700-800 minimum i conajmniej tyle za motocykl
@oreze: @Aramil: mam prawko na A, i kilka tysięcy km za sobą. Próbowałem TETów, turystyki, jazdy po mieście i do tych rzeczy nie będę trzymał moto, nie pociąga mnie to. Stąd, zanim odwieszę kask, chcę spróbować jazdy torowej.
@pixl: ale nie powiedziałem że to jazdy szkoleniowe dla nowych, możesz tam się uczyć schodzenia na kolano xD jak nigdy się specjalnie jazdy nie uczyłeś i nie byłeś na szkoleniu to po tych kilku k kilometrów i tak c---a umiesz prawdopodobnie
@pixl: jak tyle próbowałeś i Cię to wszystko nie jara to i pewnie nagle Cię nie zacznie jarać jazda torowa. Raczej jest taka że ludzi jara już sama jazda na motocyklu, obojętne w jakiej formie.
mam prawko na A, i kilka tysięcy km za sobą. Próbowałem TETów, turystyki, jazdy po mieście i do tych rzeczy nie będę trzymał moto, nie pociąga mnie to
@pixl: mnie nie pociąga turystyka. W ogóle samo jeżdżenie gdzieś ileś godzin, żeby coś zobaczyć mnie nie jara. Fakt - nie jeździłem na niczym wygodnym do takich podróży, ale zupełnie nie czuję pociągu. Chętnie jeździłbym tym do pracy, ale od kilku lat
@mlekoag po zdaniu prawka 4,5 roku temu dużo jeździłem wkoło komina, no ale ile można. Jak poszedłem jeździć na tor to było to co mi mega pasowało
@prostynick: rozumiem, ja poszedłem w zjazdy z asfaltu, co nie zmienia stanu rzeczy, że motocykl mnie jaral i dalej mnie jara. Op napisał że próbował praktycznie wszystkiego poza jazda torowa i go to nie pociąga, nawet nie ma motocykla, wg mnie to
Raczej mało kto wynajmie motocykl na jazdę torową bo ubezpieczenie jest drogie. No i zdecydowanie warto najpierw zrobić sobie wprawkę na drodze. Próbowałeś chociaż jakieś 125, etc?
Z tego co widzę to ADV Academy coś takiego oferuje, ale drogo no i to adventure'y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://advacademy.pl/product/szkolenie-jazda-szosowa/
@pixl: mnie nie pociąga turystyka. W ogóle samo jeżdżenie gdzieś ileś godzin, żeby coś zobaczyć mnie nie jara. Fakt - nie jeździłem na niczym wygodnym do takich podróży, ale zupełnie nie czuję pociągu. Chętnie jeździłbym tym do pracy, ale od kilku lat
@pixl: duszanteam, trackacademy, motoskills, wynajmują małe pojemności, uczą jazdy
@prostynick: rozumiem, ja poszedłem w zjazdy z asfaltu, co nie zmienia stanu rzeczy, że motocykl mnie jaral i dalej mnie jara. Op napisał że próbował praktycznie wszystkiego poza jazda torowa i go to nie pociąga, nawet nie ma motocykla, wg mnie to