Wpis z mikrobloga

Chyba boi się dotknąć Clair obscure bo wie że będzie c-----y w to, wie że nic mądrego nie powie, wie że gra nie będie mu sie podobać. Ale nie może hejtowac bo nawet jego widzowie lubią tą gre. Taki szach mat bo kiszak tylko potrafi hejtować a ta gra jest nietykalna. Jak się śmial z włosów to już czat się oburzył nawet na niego.
Paradoksalnie bawi mnie te jego czepianie się włosów i najmniejszych pierdół które nie maja wpływu an sama gre, a tymczasem jest ślepy że fromsoftware nawet nie stara się robić ładnych gier lub żeby kolizja tam działała. I tutaj wszystko jest ok, tak powinno być. Ale niech inna gra zrobi coś 10x ładniejszego ale nie wpadnie mu do gustu to odrazu jest NIEGRYWALNA.
#kiszak
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Kodrat: ty nie rozumiesz! ty i macki tobie podobne (specjalnie z malej litery, bo psujecie gejming) jaracie sie gra, ktora ma karygodne wrecz wady. Mamy 2025 i rozmywa sie antyaliasing to jest GIGAchujowe! Wy nie zdajecie sobie sprawy z tego jak konsumowac gry, lykacie wszystko jak leci, zachwycacie sie niedorobiona niegrywalna gra (tak rozmywajace sie wlosy i antyaliasing powoduja, ze gfra jest niegrywalna, NIE MOGE NA TO PATRZEC!), a potem
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: O co chodzi z tymi włosami w grze? wyglądają jakoś zle? nie gralem w wiele 3A ostatnio ale włosy w tej grze wygladają całkowicie normalnie i "ładnie"? do teraz jak przeczytałem o kiszaku nie wiedzialem ze jest jakikolwiek problem z włosami w tej grze...
  • Odpowiedz
wyglądają jakoś zle? nie gralem w wiele 3A ostatnio ale włosy w tej grze wygladają całkowicie normalnie i "ładnie"?

@Amebka: Efekt rozpikselowania, kratki charakterystyczny dla sporej liczby gier. Można nie zwracać na to uwagi ale nie można twierdzić że nie występuje.
  • Odpowiedz
@Zuben: Nie twierdze ze nie występuje, tylko nie potrafie na 1 rzut oka zobaczyć różnicy, podaj mi na jakikolwiek przyklad gdzie gra ma dobre włosy? jeśli gram w gre i włosy wyglądają całkowicie legit, ba po oglądaniu każdej cutscenki bez przewijania jestem zdania ze to jedne z najlepiej wyglądających włosów w "gamingu".

Moge brzmieć jakbym brał to na chłopski rozum ale p-----------a dla mnie jest tak absurdalna ze jak mi
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: mam w pompie tego kiszczaka ale sam wczoraj tego klera kupiłem i jest ciężko... Gogusiowy główny bohater, pseudo ckliwe dialogi oraz muzyczka, gra typu 12 latki płaczą... Chyba pójdzie do zwrotu
  • Odpowiedz
@Amebka: Po prostu niektórzy nie lubią takie efektu i tyle, a przez dzisiejsze techniki renderowania jest we większości gier i każdej na UE5 większym lub mniejszym stopniu(nie koniecznie na włosach). Ja osobiście go nie lubię. Z tego co widziałem rumun się tego też czepia jak ogląda zwiastuny dowolnej gry na UE wszędzie nie tylko na włosach typ tak ma.
  • Odpowiedz
To czemu się nie czepia włosów w elden ringu?

@Marek_Kodrat: w sumie nie wiem nie oglądałem go jak ogrywał pierwszy raz eldena więc nie wiem czy o tym mówił. Tam ten efekt siatki i pikselozy z tego co widziałem jak sam grałem też jest w wielu miejscach nie tylko włosach.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zuben: Tylko o to chodzi ze moze hejtowac cos co wyglada dobrze i ok, nikt nie mówi że to jest nowa jakość poprostu wyglada dobrze, a jednoczesnie jest zaślepiony ze czegos innego nie widzi w grach from software. (żeby nie było ja akurat jestem graczem co za bardzo nie zwraca uwagi an grafike jak jest ładna to jest ładna (a w tej grze jest) i mi wystarczy bo uważam ze
  • Odpowiedz
@thewhitestar: Faktycznie, zabrakło 30 eksplozji na minutę i głównego bohatera, który mówi ‘let's do this’ przed każdą sceną.
Co oni sobie myśleli wydająć takiego gniota ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale mi testosteron urósł od tego komentarza (òóˇ)
  • Odpowiedz
Tylko o to chodzi ze moze hejtowac cos co wyglada dobrze i ok, nikt nie mówi że to jest nowa jakość poprostu wyglada dobrze, a jednoczesnie jest zaślepiony ze czegos innego nie widzi w grach from software. (żeby nie było ja akurat jestem graczem co za bardzo nie zwraca uwagi an grafike jak jest ładna to jest ładna (a w tej grze jest) i mi wystarczy bo uważam ze w grach jest
  • Odpowiedz
Nie twierdze ze nie występuje, tylko nie potrafie na 1 rzut oka zobaczyć różnicy, podaj mi na jakikolwiek przyklad gdzie gra ma dobre włosy? jeśli gram w gre i włosy wyglądają całkowicie legit, ba po oglądaniu każdej cutscenki bez przewijania jestem zdania ze to jedne z najlepiej wyglądających włosów w "gamingu".

Moge brzmieć jakbym brał to na chłopski rozum ale p-----------a dla mnie jest tak absurdalna ze jak mi ktoś tego nie
SmugglerFan - >Nie twierdze ze nie występuje, tylko nie potrafie na 1 rzut oka zobacz...
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: O nie, zapomniałem, że żeby mieć opinię o grach, trzeba najpierw złożyć CV do branży i zdać egzamin z włosologii w grach AAA/AA. Masz rację, jak nie widzę każdej pojedynczej końcówki włosa odbijającej promienie księżyca w 4K, to się nie znam.

Anyway dzięki za przykłady gier, technicznie stoją bardzo wysoko i widać, że sporo tam pracy poszło w detale, w tym też włosy. Ale jeśli dla kogoś fryzura postaci
  • Odpowiedz
W Expedition 33 włosy wyglądają wystarczająco dobrze i pasują do ogólnej stylistyki, więc robienie z tego problemu to czysty absurd.

@Amebka: bardziej chodzi o jakość obrazu (ten aliasing na włosach) niż sama geometria i fizyka włosów
  • Odpowiedz