Wpis z mikrobloga

#juventus

Wstaje rano w dobrym humorze, przypominam sobie o przedłuzeniu kontraktu z Milikiem i już jestem w-------y. Danilo został sprzedany za podobną kase co ten patałach ma zarobić w kolejnym roku siedzenia w szpitalu, bo jeśli nie wykrzaczy się w pierwszych 5 kolejkach na większość sezonu to niech mnie piorun trafi.

To jest dramat że klub z jakimikolwiek ambicjami w ogóle dopuszcza na 2 kilometry od stadionu takie stare drewno, że klub który stać na wydatek 50 milionów euro na jakiegoś Bananinho z 0,0006 udanymi występami w Premier League szuka sobie opcji w takich Milikach. To wynika z lenistwa i braku szacunku do pieniądza. Jeśli chcą mieć nawet powiedzmy trzeciego napastnika na ławce, to nadal można wziąć kogoś albo perspektywicznego, albo po prostu kogoś, na kim można w najmniejszym stopniu polegać.

G---o mnie obchodzi że to nie jest wina Milika że ma te kontuzje, ten klub ma za zadanie zdobywac tytuły i grać jak najlepiej, a nie robić przyjemność Milikowi. Jestem rozczarowany bo to moim zdaniem pokazuje pewną filozofię - filozofię bezradności.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielonzielon Człowiek całe życie kibicuje tej drużynie. Przeżył Del Nerich, Zachcheronich, późnego Ranieriego, ale takiego kryzysu kibicostwa jak teraz nigdy nie miałem. Grają kupę, a więcej zaangażowania pokazują na głupich filmikach na insta, żeby zebrać kibicowskie ochłapy w Azji i od vifoniarzy.
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: Kibicowanie Juventusowi jest jak kibicowanie reprezentacji Polski - cykl haustów nadziei i bolesnych upadków na ryj. Pamiętamy jaki był poczatek sezonu za Motty - obiecujący. Wyszedł z tego blamaż, ten sezon całosciowo był po prostu tragiczny, a porażkę z PSV w LM uważam po prostu za upokarzającą. Do tego dochodzą debilne decyzje transferowe i beznadziejny styl. Sprzedanie Danilo za darmo i szukanie przez cały sezon opcji na jego pozycję
  • Odpowiedz
@zielonzielon: Ogółem dobry ruch. Przedłużasz kontrakt i zamiast płacić 3,5mln za sezon rozbijasz to na 2. W księgach notujesz oszczędność, więc gdzie wady? Pewnie i tak zostanie wypożyczony, albo sprzedany jak wyzdrowieje
  • Odpowiedz
@zielonzielon: Czym Motta różni się zatem od powrotu Allegriego, czy Pirlo, czy nawet Sarriego, który zdobył Serie A? Każdy z nich zaliczył kompromitację w LM. Imho jestem zdziwiony, że postanowiono go zwolnić w trakcie sezonu patrząc na osiągniecia jego poprzedników.

@PiccoloColo: nie wiem czy jest gorzej od czasów Del Neriego czy Ferrary i takich transferów jak Diego. Powiedziałbym że to ten sam poziom w tym momencie. Tam również
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: Zgadza się. Jestem kibicem Juventusu od bardzo dawna, ale szczerze im życzę by nie awansowali do Ligi Mistrzów. Przydałaby się im lekcja pokory. Przecież w nich jest mniej zaangażowania i ambicji niż w drużynie, która grała w Serie B.

Nie podoba mi się kompletnie polityka transferowa. Sprowadzają jakieś odpady, których gdzie indziej nie chcą a nie piłkarzy o których trzeba zawalczyć z innymi.
  • Odpowiedz
@ktjx: Nie bądź chamem bez potrzeby.

Jeśli Milik zarabia 10 euro rocznie to jest to o 10 euro za dużo. Tego człowieka nie powinno być w takim klubie jak Juventus, to jest moja opinia i dla niej stworzyłem ten wpis.
  • Odpowiedz
@zielonzielon: na razie na chama to ty wyszedłeś w tak sformułowanej ocenie Milika. A ja akurat uważam, że zdrowy Milik może nam sporo dać, i przy takiej pensji jest to bardzo dobre uzupełnienie składu.
  • Odpowiedz
@zielonzielon ziomuś spokojnie, ten manewr ma na celu rozłożenie jego pensji w czasie i próbę sprzedania go (chociaż z jego zdrowiem to chyba nawet GKS by się niepołasił ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Co do porównania sytuacji Danilo-Milik to należy podziękować za to Mottcie i pośrednio Guntolemu za brak nadzoru i podarowanie całkowicie wolnej ręki temu mediolańskiemu sabotażyście. Dopóki ktoś ze środowiska (oby Chielini) nie zacznie trzymać Guntoliego
  • Odpowiedz