Wpis z mikrobloga

Dokładnie tak powinno się robić siedząc w branży gdzie zarabia się duże pieniądze, nie dopuszczać innych do niej tak łatwo, żeby konkurencja nie była tak duża. Nie to co w IT, gdzie kazdy się chwalił jak to nic nie trzeba umieć, jak to super i jeszcze tworzyli ludzie materiały jak do tej branży łatwo wejsc (za darmo, bo sprzedawcy marzeń przynajmniej na kursach zarobili) #pracait #sluzbazdrowia #lekarze #pracbaza #programista15k
krzysiek944 - Dokładnie tak powinno się robić siedząc w branży gdzie zarabia się duże...

źródło: Screenshot_20250430_102605

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anihilacja_entropii mhm xD powodzenia jak za klika lat pójdziesz do POZ a tam szczyl świeżo po studiach, przepchnięty kolanem, który dostał się z mniejszą ilością punktów niż trzeba było mieć z jednej matury kilka lat temu xD
No w c--j pozytywnie. Ilość =\= jakość
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: aahh no tak, stare dobre czasy....
Tych szczyli będzie stosunkowo mało w stosunku do reszty, więc się nie martwię.(patrząc na demografię)
Ponadto patrząc obecnie na szczyli lekarzy vs starych capów lekarzy.. wybieram młodych szczyli którym się chce, którzy mają nowsze informacje itd. itd.
Kolejne ponadto, skoro będzie ich nadmiar to będzie większy wybór, a nie mus, bo jest tylko jeden do "wyboru"
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii xD czyli znowu dowód anegdotyczny oparty na jakichś fragmentarycznych obserwacjach tak?
No to przewinę jeszcze raz, czytaj wolniej to może zrozumiesz.
Ja. Mam. Zajęcia. Z. Młodymi. Ekhem. "Przyszłymi lekarzami" xD
I oni mają wiedzę na poziomie gdzieś liceum i to takiego wczesnego, plus zdolność logicznego myślenia to leży. Coś tam pamiętają że może gdzieś było w książce ale jak to wykorzystać to c--j. Próg wejścia? 70% xD z jednej matury?
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii xD To że coś ci się w głowie nie mieści to nie znaczy że nie jest prawdziwe. Zresztą po co ja w sumie ewangelizuje. Ja włożyłem czas i pieniądze żeby nie być głąbem i nie tkwić w kolejkach do narybku z POZ. Tak więc machającypapież.jpg i życzę dużo zdrowia. Nie zapomnij tylko numerku wziąć z biletomatu xD
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: Powtórzę, bo widzę masz problemy z logiczną argumentacją oprócz swoich historyjek.

Lepiej mieć WYBÓR niż go nie mieć. Dodatkowo AI spowoduje, że praktycznie na dolnym poziomie, będzie faktycznie niższy próg wejścia. a całe POZ obecnie to też jakiś żart (a wg. Ciebie powinni tam być ci ambitni ( ͡° ͜ʖ ͡°) ).
  • Odpowiedz
xD To że coś ci się w głowie nie mieści to nie znaczy że nie jest prawdziwe

@MazurskiSmak: i znów fantazujesz, nigdzie nie mówię, nawet nie sugeruje, że coś mi się nie mieści.
Znów problemy z logiczną argumentacją..ehh...spada poziom tego wykopu...

Ja włożyłem czas i pieniądze żeby nie być głąbem i nie tkwić w kolejkach do narybku
  • Odpowiedz
Ktoś mi parę lat temu już gadał że mityczne "AI" wygryzie mnie z roboty. Nie mogę się doczekać xD

@MazurskiSmak: i znów problemy z logiczną argumetnacją...
To, że ktoś tak mówił nie ma nic wspólnego z naszą rozmową.
Bo nigdzie nie twierdzę, że AI wygryzie Cie z pracy

Kurczę już wiem dlaczego uczysz głąbów a może ich produkujesz... zero logiki...
  • Odpowiedz
@ManuI: Ja wiem, że to wykop to i poziom odpowiedni, ale naprawdę jest coś takiego jak nadpodaż lekarzy czy też innych specjalistów.
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: Spora część specjalizacji nie wymaga jakiejś bardzo dużej wiedzy czy umiejętności. Ci najgłupsi zostaną jakimiś lekarzami rodzinnymi jako wypisywacze recept na przeziębienie czy grypę i skierowań do innych lekarzy w przypadku czegoś poważniejszego. Spokojnie sobie poradzą, a przy tym odciążą też tych lepszych lekarzy w prostych zadaniach, a pacjenci będą miec łatwiej się dostać do lekarzy pierwszego kontaktu.
  • Odpowiedz
@krzysiek944: zlikwidowac WSZYSTKIE bariery dostepu do zawodow takich jak lekarz, notariusz czy prawnik gdzie rady medrcow decyduja kogo dopuscic i ile osob rocznie moze w ogole pracowac w danym zawodzie
  • Odpowiedz