Po paru latach zrobiłem migracje z iOSa na androida. Na japku miałem zainstalowany w wersji płatnej wipr, który zadowalająco blokował dużo reklam. Czy jest coś podobnego na androida? Najlepiej jakby bloker radził sobie w Chrome i w aplikacjach, ale biere cokolwiek co zminimalizuje te wszechobecne scamy. #android #adblock #chrome
@saszazsuchejszosy: a tu juz brakuje mi wiedzy, aplikacje z ktorych korzystam nie wyswietlaja mi reklam :) a te co wyswietlaja, to tak minimalne, ze mi nie przeszkadzaja.
@saszazsuchejszosy Kojarzę AdAway (z tej ja korzystam, ale może wymagać roota), Blokada.
Nie znajdziesz ich raczej w Google Play ze względu na naruszanie przez tego typu aplikacje punktu regulaminu dotyczącego braku wpływu ich działania na inne aplikacje (a w praktyce dokładnie to tego typu aplikacje robią - blokują reklamy, również w innych aplikacjach).
#android #adblock #chrome
a te co wyswietlaja, to tak minimalne, ze mi nie przeszkadzaja.
https://www.instalki.pl/demonstracje/internet/jak-w-latwy-sposob-blokowac-reklamy-na-androidzie/
Nie znajdziesz ich raczej w Google Play ze względu na naruszanie przez tego typu aplikacje punktu regulaminu dotyczącego braku wpływu ich działania na inne aplikacje (a w praktyce dokładnie to tego typu aplikacje robią - blokują reklamy, również w innych aplikacjach).
@blaine_mono: lub po prostu apka adguard i blokuje wszędzie, w apkach, w przegladrce i dns też ustawia