Wpis z mikrobloga

Witajcie, od kilku dnia mam problem z moją szosą, co 2 pełne obroty korbą słychać trzask (pod obciążeniem i bez). Najpierw myślałem, że to wina przerzutek, że gdzieś łańcuch przeskakuje, wyregulowałem je i dalej jest to samo. Pacjent Colnago Primavera, pedały mam nowe więc od razu je wykluczyłem. Zębatki są ok, kaseta i korba wymieniona pół roku temu.

W drugiej szosie kilka miesięcy temu miałem podobny problem, ale strzelało co jeden obrót i tylko pod obciążeniem winny był suport wtedy.
#rower #szosa
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Colnago Primavera

@morello91: Jak to 2009 to bikeradar pisze cos takiego: Excellent frame, but components aren't as good as opposition’s

Więc jest sporo możliwości. Oprócz tego co powyżej piszą zębatki na korbie mogą skrzypieć, trzeba rozebrać i przesmarować. Ale nowy suport też może skrzypieć, coś się tam dostało czy słabo przykręcony.
  • Odpowiedz
@morello91 u mnie przy identycznych objawach był to... zacisk sztycy. Też już chciałem suport wymieniać, a gdzieś wyczytałem, że to może być od sztycy i rzeczywiście. Wyczyściłem z syfu i jak ręką odjął.
  • Odpowiedz