Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chłop nie robił podciągania przez ponad miesiąc i teraz nie może wyprostować ręki w łokciu, bo takie zakwasy. Niestety dzisiaj nogi, również po kilkutygodniowej przerwie, więc następny tydzień chłop będzie wydrenowany z energii i będzie chodzić jak kaczka. Chłop nigdy się nie nauczy, że odpuszczanie treningu zawsze kończy się tak samo.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: niech się chłop nie zalamuje, każdy organizm przynajmniej raz na rok potrzebuje tak dużej przerwy w treningu, żeby po zakończeniu przerwy zakwasy wróciły.
  • Odpowiedz
każdy organizm przynajmniej raz na rok potrzebuje tak dużej przerwy w treningu

@voov100: z tym bym się kłócił - 2 tygodnie okej faktycznie nawet jakieś większe uszkodzenia mogą się zregenerować, ale powyżej tego okresu to już tylko strata czasu
  • Odpowiedz
@winterberrysandwich: szczerze to nie znam się aż tak, by się kłócić. W moim klubie sportowym (łucznictwo olimpijskie) zawsze mieliśmy miesięczną przerwę w listopadzie na robienie niczego, ew. lekka siłownia.

Teraz już nie trenuje na łuku tak często jak kiedyś, i bardziej siłownia mnie interesuje, ale nadal praktykuję 2-3 tygodnie listopadowej przerwy, choć nie wiem czy to coś daje to przynajmniej czuje się zmotywowany i gotowy do działania po niej.
  • Odpowiedz
choć nie wiem czy to coś daje

@voov100: zdecydowanie daje, ale tak max 2 tyg urlopu traktowałbym jako dłuższą przerwę, oprócz takich 2 tyg to w ciągu roku robiłbym kilka razy tydzień przerwy, np co 8-10 tygodni treningu tydzień przerwy albo tydzień lekkiego machania
  • Odpowiedz
@winterberrysandwich: co do mini przerw- trenuje od wielu lat więc miałem okazję zauważyć, że jeśli nie planuje/wykonuje takich przerw to mój organizm sam zaczyna się ich domagać, albo coś boli, albo przeziębienie z niczego dwudniowe, albo motywacja spada do zera albo zaczynam szukać powodów, że "a dzisiaj nie musze trenować bo cośtam".
  • Odpowiedz