Aktywne Wpisy

stillinprogress +35
Nie jestem mistrzynią pisania o sobie, ale potrzymaj mi piwko. Jeśli dynamiczność to spectrum to jestem raczej po środku. Zyskuje przy bliższym poznaniu obiecuję!
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną
Można mieć ze mną vibe jak z dobrym ziomkiem co jest plusem lub minusem zależy jak na to spojrzeć xD. Hobby mam raczej niesprzyjające poznawaniu ludzi i jestem domową koteczką. Robótki ręczne to serio kocham (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Idealnie jeśli masz grupkę znajomych chętną przygarnąć jedną

kamiv +68
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Ale jeszcze nie mam tego ike założonego. Chciałbym zrobić to w mBanku, ale tutaj widzę, że mBank ma dostępne jakieś trzy opcje ike, rachunek oszczędnościowy, ike funduszy i ike maklerskie I, że można korzystać tylko z jednej opcji. Ktoś wie jakie powinienem IKE zakładać jeśli chcę kupić obligacje i pakiet jakiś akcji?
#ike #gielda #mbank #obligacje
źródło: temp_file110164695853516
Pobierz@bazyleczek IKE-obligacje jest tylko w PKO BP
Alternatywy to albo prowadź IKE i IKZE tak jak robi to @bazyleczek albo zobacz sobie wpis inwestomatu o obligacjach Skarbu Państwa notowanych na rynku. Nie kupisz w ten sposób EDO, ale coś zbliżonego, też antyinflacyjne i też Skarbu Państwa.
Prawdopodobnie w mbanku/boś na IKE maklerskim da