Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wypłacał tu ktoś może duże kwoty z Binance? Takie, powiedzmy, 600-700 tysięcy PLN? Sprawnie to idzie po stronie giełdy? Bank nie robi problemów jak widzi taki duży przelew z giełdy krypto? I czy lepiej wypłacać w EUR na konto walutowe, czy bezpośrednio w PLN, jeśli chodzi o prowizje? Chciałbym wypłacić BTC, które mi urosły przez lata na zakup mieszkania, ale nie powiem, trochę się cykam xd Może jest tu ktoś bardziej doświadczony.

#kryptowaluty #bitcoin #binance #gielda #inwestycje

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: albo zmienić na USDC i potem wymieniać w kantorach albo wypłacać na Revoluta w małych przelewach po kilkanaście tysięcy euro i dopiero z Revoluta na polskie konto w zwykłym banku. Z moich doświadczeń i z tego co czytam w Polsce nie ma już normalnych banków, które tolerują bezpośrednie przelewy na lub z giełd.
  • Odpowiedz
@KishonaKapusta:
Opcja 1: Transakcja bezpośrednio w bitomacie
Podejdź do bitomatu i wybierz opcję „Sprzedaj kryptowalutę”.
Wybierz kryptowalutę, którą chcesz sprzedać — np. Bitcoin, Ethereum itp.
Na ekranie pojawi się adres portfela (zarówno w formie tekstowej, jak i kodu QR), na który musisz wysłać środki.
Wyślij środki z własnego portfela kryptowalutowego na
  • Odpowiedz
@0liwiaa: ja wiem jak działają bitomaty, tylko mówimy tu bardziej o kwotach 600-700 tysięcy albo i więcej, czyli jakieś ~170 transakcji w bitomacie. Pomijając kombinowanie i czas to nie ma procedury AML, która zblokuje dany adres btc po którejś transakcji wymagając okazania dowodu?
  • Odpowiedz
@KishonaKapusta: przy kwocie która interesuje OPa to najlepiej się umówić na odbiór hajsu w biurze kantoru (jak chce gotówkę) lub zwyczajnie się umówić na spotkanie i osoba z firmy skontaktuje się z zainteresowanym i wytłumaczy całą procedurę, do mniejszych kwot masz odpowiedź wyżej - podaliśmy 2 różne kantory ale zasada działania jest bardzo podobna.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @MyTearsAreBecomingASea @ricco7 Dzięki, spróbuję w takim razie na Revoluta małymi kwotami w euro. Ogólnie to jak parę lat temu wpłacałem kasę na giełdę, żeby kupić BTC to już dostawałem dziwne telefony z banku czy aby na pewno wiem co robię i czy akceptuję ryzyko xd A to były małe przelewy na jakieś 2000zł. Boję się pomyśleć jak zareagują jak nagle zobaczą przelew przychodzący na prawie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a u notariusza to trzeba robić zapłatę przelewem za mieszkanie? przecież chyba można normalnie przyjść z workiem pieniędzy, osoby fizyczne nie mają ograniczeń dla płatności gotówkowych
  • Odpowiedz