Wpis z mikrobloga

Potrzebuje skorzystać z Deutschlandticket https://www.bahn.de/angebot/regio/deutschland-ticket (nielimitowana podróż komunikacją publiczną za wyjątkiem m.in. pociągów ICE itp) przez tydzień w maju (dokladnie 10-17 maj). Z tego co wiem mogę kupić subskrypcje i po miesiącu a dokładniej do 10 maja anulować (czyli zanim skorzystam z oferty to muszę anulować :D).
Czy ktoś skorzystał z tego biletu przez krótszy czas niż miesiąc i może opisać potencjalne pułapki?
Będę podróżował od Frankfurtu do Kolonii zatrzymując się wielokrotnie na spontanie. Chce jedynie skorzystac z komunikacji miejskiej i pociagow regionalnych oraz tej podwieszanej kolejki w Wuppertalu ;)

Greetings from berg! :)

P.S. Mam austriacki adres i niemieckie konto i karte bankową.
#niemcy #podroze #deutschlandticket
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yale:

Mam austriacki adres i niemieckie konto i karte bankową

I kombinatorstwo polskie ( ͡° ͜ʖ ͡°) wuppertal fajny, w sensie ten schwebe bahn
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@salo91: dlaczego kombinatorstwo? Chce skorzystac z uslugi przez tydzien placac jak za miesiac. Nikogo nie chce okrasc ;) To najbardziej atrakcyjna oferta mi pasuje.
  • Odpowiedz
@yale: bilet jest na miesiąc- w Twoim wypadku maj.
Pierwsza pułapka: kupując 10.05. Apka może sugerować od kolejnego miesiąca, wybierasz maj.
Pułapka druga: anulować możesz od razu po zakupie, ważne abyś wybrał że bilet chcesz zostawić do końca miesiąca, bo można go też anulować ze skutkiem natychmiastowym.
  • Odpowiedz