Wpis z mikrobloga

Faza jaki jest taki jest, ale jedno mu trzeba przyznać.

Ciągle atakuje swoje fobie, czyli ma jaja i charakter potężny wojownika.
Wystawia się na krytykę, jeździ po upadłych krajach, próbował biznesu hitelarskiego, wziął ślub, buduje chałupę razem z babą,
Lata u ciapatych na paralotni i skacze z bungi,
Kto ogląda sadistic.pl ten wie jak tam z BHP ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I robi to sam na kanale a nie jak reszta kliki mafii youtubowej pod zarządem powierniczym agencji marketingowej, "ATOMY PR"
Chłop non stop ryzykuje.

#przezswiatnafazie #wychodzimyzprzegrywu #wygryw #polskiyoutube #podroze #podrozujzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon: Oj nie przesadzaj, człowiek normalny ale nie jakiś wybitny. Na wykopie ludzie chodzący do sklepu po bułki są uważani za bohaterów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie ma dzisiaj podróżników, wszyscy są turystami. Sam jestem turystą a mógłbym książki pisać nazywać się podróżnikiem i odkrywcą. Czym mógłbym Ci i wykopowi zaimponować?

Wrzuciłem kiedyś swoje wideo ze snorkellingu i nie dostało nawet 3 wykopów - bez dechu
  • Odpowiedz
@olszus: kilka lat temu miałbyś sporo zainteresowania.
Kiedyś wrzucałem relacje z targów klasyków w luzernie - 1500 plusów i masa komentarzy.
Przyszedł białek, zrobił upgrade wykopu i po tej akcji taki sam post tylko z nowymi zdjęciami skończył z dwoma plusami xD
Na imgurze czy reddicie niezmiennie było spore zainteresowanie.
  • Odpowiedz
@open_or_die: Reddit też już spadł. Na konkretnych tagach jak bikepacking czy snorkelling same reklamy sprzętu i 5 sekundowe filimiki dla lajków, bardzo ale to bardzo mało treści i nikt się niczym nie interesuje. Ludzie muszą chłonąć masę drobnej treści i nikt nie ma czasu na konkrety.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: chodziło mi o tag bikepacking na reddicie. bikepacking.com jako strona woła o kasę i ma niewiele tras. Sam wybieram się na Tres Cordilieras (w tym tygodniu!) ale trochę zmodyfikowaną. Czytajac komentarze innych pod trasami widzę, że Camino Del Puma nie ma sensu i w ogóle nie dali nawe Ruta de las Lagunas którą możlwie że też wybiorę bo jadę na dłużej.

Wszystkie te trasy przejechane i opisane przez innych
  • Odpowiedz
  • 0
bikepacking.com jako strona woła o kasę i ma niewiele tras.

@olszus: Jak to ma niewiele tras?
Przeciez mnostwo ludzi tworzylo i opisywalo trasy specjalnie dla bikepacking.com Ja sam w Meksyku poznalem grupke 5 amerykanow jak opisywali,tworzyli "Baja Divide" w 2016 roku, i od tamtego momentu zainteresowalem sie bikepackingiem ale ja jezdze z dwoma sakwami na tyle i sakwa na kierownicy.Choc z roku na rok coraz mniej bagazu woze.
Dzieki bikepacking.com bylem i jezdzilem
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: Prawie nic w Azji i niewiele w ogromnej Ameryce Południowej więc piszę, że niewiele. W Europie wschodniej prawie nic. Mam wysokie oczekiwania bo mamy 21 wiek, i ludzie przejechali rowerami cały świat wzdłuż i wszerz. Tras jest mało bo ludzie z sakwami nie są mile widziani na tej stronie a oni właśnie są większością i są stygmatyzowani przez hipsterów.

Piszę, że hipsterowe bo w ich mniemaniu jak masz sakwy
  • Odpowiedz
  • 0
Prawie nic w Azji i niewiele w ogromnej Ameryce Południowej

@olszus: No ale tam gdzie sa pustkowia to praktycznie wszedzie jest elegancka trasa naturalnie, bo jedziesz z dala od cywilizacji, wiec z dala od asfaltu, ruchu ciezarowego,
Takze nie trzeba tworzyc tras bo one tam naturalnie istnieja albo jest tylko jedna droga szutrowa w obrebie kilkudziesieciu km na lewo i na prawo.

Tras jest mało bo ludzie z sakwami nie są mile widziani
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: Ale ten kubek to z bikepacking.com właśnie. Ja biorę sakwy bo śpiworków nie upcham do tobołów przy ramie. Sakwy "wracają" bo każda głupia moda mija.
  • Odpowiedz
  • 0
@olszus: Ciekawym rozwiazaniem jest wozenie duzego wora transportowego lub plecaka na bagazniku wzdluznie za tylkiem.Przymocowany paskiem, Nie zaburza tak aerodynamiki, a jest mega pojemny w porownaniu do sakwy wewnatrz trojkata ramy.
  • Odpowiedz