Aktywne Wpisy

gaga-jaga +387

jarzynka +598
#finanse #polska 9 maja 2025 roku Sejm przyjął ustawę zakładającą podniesienie kwoty zasiłku pogrzebowego do 7 tys. zł (obecnie 4000).
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
https://wykop.pl/wpis/43776355/siema-mirki-postanowilem-prowadzi-w-ramach-swojej-
Trochę się zmieniło. Już nie jestem sam, a mam 4, a w sumie 5 osobowy zespół. Leasingami nadal się zajmuję, chociaż większość transakcji zaczął obsługiwać Konrad. W leasingach rocznie obsługujemy ok. 15-20mln uruchomienia (cena przedmiotu - wkład własny netto) rocznie, także jakiś rozwój jest, względem tego co było 5 lat temu. W dodatku większość klientów obecnie jest z poleceń lub sieci, a nie z leadów z salonów czy komisów (chociaż z tymi nadal niektórymi współpracujemy).
Powstała oddzielna spółka pod tym samym logo (zastrzeżonym w urzędzie patentowym (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)), w której działa konkretnie 3 agentów: Bartosz, Kinga, Paweł. Ubezpieczeń wyrażonych w składce wystawiamy ok. 550-600k miesięcznie, od komunikacyjnych, przez mieszkaniowe, OC, turystyczne po życiowe i firmowe. 600k na 3 agentów to bardzo dobry wynik, przynajmniej jak rozmawiam z innymi właścicielami agencji. To efekt błogosławieństwa COVID, które zgrało się z moimi początkami w ubezpieczeniach i wprowadzono zdalne zawarcie polis, co idealnie pasowało do mojego trybu pracy.
Poza finansowaniami i ubezpieczeniami zaczęliśmy działać z biurem rachunkowym. Jako uzupełnienie usług, bo pojawiły się zapytania i w sumie to czemu nie, zwłaszcza, że mieliśmy osobę z doświadczeniem w pracy w biurze rachunkowym www.optif.pl/BR. Jako że wszystko jest online to trafiliśmy głównie w IT lub inne DG na B2B np. spedytorów lub lekarzy.
Trochę chwali post, ale z perspektywy czasy, cieszy rozwój wyższy niż inflacja xD No i spora część klientów to Wy, wykopki. Mega ciekawe, oryginale persony. Poznałem na tym portalu bardzo fajnych, konkretnych ludzi, z którymi mam stały kontakt!
Postaram się znowu coś wrzucać, bo od dłuższego czasu była cisza. A mam w notatkach dosłownie dziesiątki gotowych wpisów, które mogą Was zaciekawić.
#finanse #ubezpieczenia #leasing #kredyt #motoleasing
Postanowiłem prowadzi w ramach swojej działalności mikrobloga, w którym codziennie będę umieszczał 1 wpis. Posty będą o ciekawostkach związanych z finansami, leasingiem, moje transakcje z przeszłości, ciekawymi study-case, poradami na co zwracać uwagę itd. Mikroblog ma mi służyć do porządkowania wiedzy.
Zajmuje się pośrednictwem w finansowaniu pojazdów i
Powodzenia w dalszej działalności.
Da sie?
Da sie.
Upatrzylem auto rocznik 2019 wziety w leasing, w 2021 zgloszona kradziez utracenie. Miesiac pozniej przeszedl przeglad a pol roku pozniej odzyskany/znaleziony. Mozliwe scenariusze? Podobno na leasingowanych latwo zlapac notke kradziony
niech Ci sie powodzi.