Aktywne Wpisy

Yenn_z-Wyspy7Slonc +306
Taka sytuacja, dla mamy i taty wspólny prezent :)
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort

źródło: IMG_4337
Pobierz
kamil-tumuletz +219
#kupujpolskieprodukty wspieraj wyzysk, może twoja matka straci prace w januszeksie za minimalną krajową na rzecz sprowadzenia kolumbijczyków na jej miejsce ale za to zapłacisz za końcowy produkt tyle co niemiec #antykapitalizm

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
#krakow #sluzbazdrowia #szpital #polska
Jest to tragiczne zdarzenie, ale ta śmierć nie różni się niczym od morderstwa kasjerki czy innej osoby. Rozumiem co op chce przekazać, bo w mediach jest to tak ukazywane jak śmierć lekarza/ratownika/policjanta/strażaka jest bardziej przedstawiana niż zwykłego obywatela.
@Atreyu: TAK, kasjerki w żabkach i na stacjach zdecydowanie częściej mają problem z pijanymi
Tylko nikogo to nie obchodzi i nikt tego nie opisuje w gazetach
tzn. kasjer może komuś kazać w---------ć, ratownik nie może odejść od osoby wymagającej pomocy medycznej. Ta różnica.
Na oba te przypadki, są dwa konkretne paragrafy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
uwierzyłbym gdyby do wuja w zawale ratownicy nie powiedzieli aby poszedł do przychodni jutro bo to grypa i pojechali w p---u
Nie jestem lekarzem, nie wiem czy stan Twojego wujka zagrażał życiu na tyle by wzywać jednostkę ratowniczą, czy jechać na SOR, czy wymagał natychmiastowej pomocy - natomiast przebadali go, to się
@kszych: wykształcenie lekarza jednak kosztuje trochę więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)