Wpis z mikrobloga

Czy ktoś potrafi znaleźć na stronie ryanaira, jaka maksymalna pojemność powerbanka jest dopuszczalna na pokładzie samolotu?
Chyba jestem jakiś upośledzony, bo nigdzie tego nie znajduje (
#ryanair #podroze #samoloty
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kszyhoop: faktycznie, ale przy np dronach jest taka sama wartość, więc zakładam, że to poprostu limit dla akumulatorów bez względu na ich przeznaczenie:

Urządzenia zasilane przez akumulator litowy, takie jak drony, są dopuszczone do przewozu na pokładzie, o ile moc akumulatora nie przekracza 160 watogodzin.
  • Odpowiedz
  • 2
@Iifeform @ShpxLbh
Jakby kogoś to jeszcze interesowało, to miły pan na czacie (trzeba się było przekopać przez bota AI i potem byłem 48 w kolejce :D) potwierdził ze 160Wh i że tej informacji nie ma na stronie :]
Jedynie szkoda, że nie przesyłają czata na maila, bo nie mam tego 'na piśmie' nigdzie, ale zakładam ze gdzieś głęboko w jakimś cyrografie/regulaminie jest to zapisane
  • Odpowiedz
@kszyhoop: nie znajdziesz, maksymalnie jeden 27k bezpiecznie 20k, zsumowana pojemność posiadanych powerbanków 40k. (np. 2 x 20k). Rozpisywałem się tu z jednym Mirkiem w tym temacie, ale on chciał ile stricte Ryanair, tego nie znajdziesz bo przepisy są ogólne dla wszystkich linii. Nie brałbym 30k bo jest szansa, że Ci go kontrola zabierze.

https://www.aas.ag/fileadmin/user_upload/ICAO_IT-Doc.9284.2023.2024-EN_table_8-1_2023_2024.pdf
  • Odpowiedz