Wpis z mikrobloga

prawie nowy kibel i już zaczyna spłuczka cieknąć
już nie jestem fanem firmy cersanit
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn przecież Cersanit to najgorsza firma produkująca najtańsze badziewie.

Muszle: Roca, Excellent, Villeroy.
Spłuczka: Geberit.

Różnica w cenie pomiędzy Cersanit a Geberit jest duża, ale za spokój warto tyle dać.
  • Odpowiedz
przecież Cersanit to najgorsza firma produkująca najtańsze badziewie

@mk321: to chyba mam jakiegoś dziwnego cersanita, bo od 2011 mam cały czas jeden kibel z całym osprzętem od nich.
  • Odpowiedz
@vieniasn: ale cieknie, czy się przelewa? może się nie zamyka do końca mechanizm pływakowy i przelewa się wierzchem?
Weź zakręć wodę, spuść ją z rezerwuaru i wyczyść rurkę po której porusza się pływak.
  • Odpowiedz
@vieniasn u mnie też tak było i pan przyjechał i się okazało, że jak zamknęli wodę i znowu puścili to poleciały kamyczki i wlazły pod uszczelkę i ciekło.
A potem znowu ciekło i znowu pan przyjechał i to samo powiedział.
A potem dalej ciekło i inny pan przyjechał i powiedział że jest wada fabryczna i wymienił cały wkład i przestało cieknąć xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Kolega_Muminka ogromnym problemem jest to że przestało cieknąć jak to otworzyłem i kilka razy przeklnąłem pod nosem
obserwuje od kilku godzin i nic a wygląda jakby pływak się może zacinał
  • Odpowiedz
@vieniasn: miałem wkład od nich, potem jakiś z castoramy i oba ciekły. Na koniec pojechałem do małego osiedlowego sklepu z takimi dupstami, zapłaciłem najmniej z nich wszystkich za markę no name i działa do dziś już z 6 lat.
  • Odpowiedz