- wszystko jest opisane dokładnie jak danie powinno być przygotowane a nie, że jeden z drugim napisze "dorzuć trochę/soli pieprzu", "smaż przez chwilę" i inne tego typu farmazony
- przygotowanie nie wymaga niedorzecznych składników typu, sos UnicornAssFlavor robiony z fermentowanego gówna jendnorożca na grenlandii podczas dnia polarnego
Ktoś coś? Macie jakieś swoje ulubione strony z przepisami/przepisy?
@recc: Bardzo spoko kanal, czasem gotuje wg jego przepisow. Wytlumaczone bardzo fajnie, wiec nawet ja (majac 2 lewe rece) daje rade zrobic dobre rzeczy
@In_thrust_we_trust: A jakie jedzenie może 5 dni stać? W przepisie sobie mogą napisać, że 5 dni w lodówce wytrzyma, ale jak to sprawdzili? Wysłali do laboratorium w termicznej przesyłce? No pewnie nie. Pewnie po 5 dniach otworzyli i było - widać pleśń? Nie. Śmierdzi? Nie. Smakuje ok? Tak. No to można trzymać 5 dni, ale w środku już mogły zacząć zachodzić jakieś procesy gnilne czy formowanie pleśni, czy jakieś inne
- przygotowanie posiłku nie zajmuje 3 godzin
- wszystko jest opisane dokładnie jak danie powinno być przygotowane a nie, że
jeden z drugim napisze "dorzuć trochę/soli pieprzu", "smaż przez chwilę" i inne tego typu farmazony
- przygotowanie nie wymaga niedorzecznych składników typu, sos UnicornAssFlavor robiony z fermentowanego gówna jendnorożca
na grenlandii podczas dnia polarnego
Ktoś coś?
Macie jakieś swoje ulubione strony z przepisami/przepisy?
#jedzenie #silownia #kuchnia
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
1.
250 g fileta z kurczaka wrzuc do wody
Dodaj
https://www.youtube.com/c/policzonaszama-/videos
https://www.youtube.com/@TubaSmaku/videos
https://www.youtube.com/@oddaszfartucha
https://www.youtube.com/@DozusCook/videos
https://www.youtube.com/@DontGoBaconMyHeart/videos
https://www.youtube.com/@UMAMIkuchniaAzjatycka/videos
Kurczaka myjesz, kroisz, wrzucasz do wora, zasypujesz przyprawami, potrząsasz i do piekarnia na ok. 1h i 200*C.
Po 30 minutach gotujesz ryż, jak się zrobi to odstawiasz i dajesz mu dojść do czasu wyjęcia kuraka.
Na talerz ryż, kurczak z wora. Możesz sobie polać jakimiś gotowymi sosami. Przygotowanie 10 minut. Mało sprzątania, worek do
@recc: Bardzo spoko kanal, czasem gotuje wg jego przepisow. Wytlumaczone bardzo fajnie, wiec nawet ja (majac 2 lewe rece) daje rade zrobic dobre rzeczy
https://www.instagram.com/makro_i_sztanga/?hl=pl
Znajdziesz coś dla siebie na luzie do tego makrobeast ma kanal na yt gdzie czesto w shortach cos wrzuca jak zrobic https://www.youtube.com/@makrobeast