Wpis z mikrobloga

Szukam jakichś przepisów gdzie:

- przygotowanie posiłku nie zajmuje 3 godzin

- wszystko jest opisane dokładnie jak danie powinno być przygotowane a nie, że
jeden z drugim napisze "dorzuć trochę/soli pieprzu", "smaż przez chwilę" i inne tego typu farmazony

- przygotowanie nie wymaga niedorzecznych składników typu, sos UnicornAssFlavor robiony z fermentowanego gówna jendnorożca
na grenlandii podczas dnia polarnego

Ktoś coś?
Macie jakieś swoje ulubione strony z przepisami/przepisy?

#jedzenie #silownia #kuchnia
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sierzant_Stuleja: kupujesz worki (nie rękaw) do pieczenia w ssmanie i mieszankę przypraw do kurczaka (jakie chcesz).

Kurczaka myjesz, kroisz, wrzucasz do wora, zasypujesz przyprawami, potrząsasz i do piekarnia na ok. 1h i 200*C.

Po 30 minutach gotujesz ryż, jak się zrobi to odstawiasz i dajesz mu dojść do czasu wyjęcia kuraka.

Na talerz ryż, kurczak z wora. Możesz sobie polać jakimiś gotowymi sosami. Przygotowanie 10 minut. Mało sprzątania, worek do
  • Odpowiedz
oddaszfartucha


@recc: Bardzo spoko kanal, czasem gotuje wg jego przepisow. Wytlumaczone bardzo fajnie, wiec nawet ja (majac 2 lewe rece) daje rade zrobic dobre rzeczy
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: A jakie jedzenie może 5 dni stać? W przepisie sobie mogą napisać, że 5 dni w lodówce wytrzyma, ale jak to sprawdzili? Wysłali do laboratorium w termicznej przesyłce? No pewnie nie. Pewnie po 5 dniach otworzyli i było - widać pleśń? Nie. Śmierdzi? Nie. Smakuje ok? Tak. No to można trzymać 5 dni, ale w środku już mogły zacząć zachodzić jakieś procesy gnilne czy formowanie pleśni, czy jakieś inne
  • Odpowiedz