Wpis z mikrobloga

Z jednej strony człowiek zdaje sobie sprawę po co ten były prezenter TVN poszedł na scenę polityczną, ale...
ciężko sobie wyobrazić kim są jego wyborcy.

1. Daj do nazwy swojej partii '2050' aby podkreślić że robisz politykę wybiegającą daleko w przyszłość
2. Powtarzaj na każdym kroku, że chcesz robić zmiany z myślą o dzieciach, tak aby one mogły mieć lepszą przyszłość
3. Popłacz się kilka razy
... nic
... dalej nic
... ...
2050. zacznij pierbolić po 2 latach rządzenia w parlamencie, że zmieniasz zdanie na każdy temat, bo czasy się zmieniły i twoje postulaty są nieaktualne

#wybory
ZbigniewUSA - Z jednej strony człowiek zdaje sobie sprawę po co ten były prezenter TV...

źródło: houovnia

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@washington: wielu komentatorów mówiło, że to jeden z najbardziej prawdopodobnych kierunków nie ważne, czy będzie to demokrata czy republikanin. Nie żebym bronił Trumpa, ale świat się spieprzył m.in. przez globalizm i ten globalizm szkodzi wszystkim. Reset a'la Trump był koniecznością w tej czy innej formie. Świat się zmieni i nie wiem, co finalnie z niego wyjdzie za kilka / kilkanaście lat. Stawiam że neufeudalizm, bo do tego to dąży. Bogacze
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: powołują się na konkretne nazwiska, nie są zupełnymi idiotami (zarabiają tyle kasy, której ty prawdopodobnie nigdy w życiu nie zobaczysz, ja chyba też), siedzą w tych tematach od lat i powtarzają za innymi. Wiesz, ja w przeciwieństwie do ciebie ja patrzę na to, co kto mówi, a nie kto co mówi. To jest istotna różnica, może ją kiedyś pojmiesz.

Trzymam za to kciuki.

Ps. Bartosiaka cisnę od dawna, bo
  • Odpowiedz
@MajorKusiol

powołują się na konkretne nazwiska, nie są zupełnymi idiotami (zarabiają tyle kasy, której ty prawdopodobnie nigdy w życiu nie zobaczysz, ja chyba też)

To akurat prawda - zupełnymi idiotami są tutaj ludzie którzy wierzą w te ich brednie, bo oprócz sytuacji w których popisywali się zwyczajnym brakiem wiedzy w temacie i ignorancją, faktycznie mają też na koncie ordynarne kłamstwa i świadomą manipulację skrojoną pod konkretną grupę odbiorców a w zasadzie
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: czyli tak jak myślałem, płatny troll. Bo widzisz, nawet najgłupszy człowiek ma jakąkolwiek zaletę, której ty pozbawiasz tych ludzi tylko dlatego, że powiedziałem o czymś pozytywnym w ich kontekście. Leć na czarną listę, lecz się z frustracji i toksyczności. Albo przestań być neuropejskim trollem.

Ok, przejrzałem posty. Frustrat, powski troll, nie pomyliłem się. Polecam się leczyć, bo ten jad który masz w sobie niszczy ciało i duszę.
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: Podzielam twoje zdanie (o ile je prawidłowo odebrałem). Uważam, że do Bartosiaka i reszty SF można mieć wąty co do ich prognoz, z tym nie chce dyskutować ale z ich rozmów ja przede wszystkim wyciągam chęć adaptacji do sytuacji i szukania rozwiązań do bycia podmiotem a nie przedmiotem sytuacji geopolitycznej. To czy powiedzą czy wojna będzie za rok czy dwa to nie jest dla mnie aż tak istotne. Dużo
  • Odpowiedz
@Grz3si3k: chodziło mi po prostu o to, że wiele rzeczy można przewidzieć. O wywróceniu stołka z globalizacją ludzie mówili od dekad. Aż w końcu pojawiła się korzysć dla USA i okazja by to zrobić. Na globalizacji tracimy wszyscy ludzie, cała Ziemia. Jasne, przez lata wszystkim to pomagało (finansowo lub w inny sposób - m.in. przez globalizację USA tak długo utrzymało rolę Hegemona). Jeśli chodzi o drugą część Twojej wypowiedzi, mam
  • Odpowiedz
Bartosiaka tezy to akurat będą pasowały na każdą możliwą sytuacje xd

@puffpuff: to też, ale nie do konca. Bartosiak kapitalizował swoją popularność, więc chlapał dużo i gęsto. Natomiast jeśli zadało mu się konkretne pytanie, to często mówił dobrze. O Ukrainie naopowiadał pełno bzdur, ale o konsekwencjach Covid-19 powiedział perfekt. A to był sam początek pandemii.

Dlatego mówię, że trzeba słuchać, a nie mieć kij w dpie, głowie i uszach jak
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: dodałem, ale wiem jak takie uwagi bolą. Jesteś złym człowiekiem, którego ktoś skrzywdził w dzieciństwie i dlatego teraz się wyżywasz. Poza tym jestem w pracy, a odpowiadanie takim zakompleksionym chłopczykom jak ty, jest zabawne.
  • Odpowiedz