Wpis z mikrobloga

• 11
bo przecież w każdym moto miejsce jest inaczej skonstruowane

@Lenssu: jest inaczej, ale mają homologację zgodną z przepisami i mają się mieścić w normach ustawowych ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@okoboji do zdjęcia to pełne umundurowanie potrafią założyć, ale jak do ludzi wyłażą to już niekoniecznie. Niech się lepiej zabiorą za przestrzeganie wewnętrznych przepisów a nie sprawdzają milimetry w montażu tablic by im na fotoradarach dobrze foty zbierało. I jeszcze się tym w necie chwalą.
  • Odpowiedz
@Zabi96 w planach jest wzięcie się za elektryczne rowery dostawców, bo niektóre mocniejsze od tych pierdzi rurek. A jeżdżą po chodnikach. Bo mają dostarczyć w kwadrans. Noz kurcze blade, tacy się wydelikaceni zrobiliśmy że wszystko ma być na pstryk? Magazyny tych dostawców działają jak pralka na wirowaniu, a my zamykamy na to oczy. Pal licho czy ten motorynkarz ma umowę.
  • Odpowiedz
Generalnie jestem znienawidzony z kazdej strony bo jak to jest ze taki smiec smie smiec korzystac z roznych srodkow transportu xD

@p4wl: Nikt nie sra się do rowerzysty jeśli ten jeżdzi po lesie, bocznych drogach lub ścieżce rowerowej, sranie jest jeśli jakiś trzepak myśli że bije KOMa więc nie może przejechać odcinka ścieżką dla rowerów tylko wpiepsza się na 2-3 pasmową drogę dla samochodów żeby oszczędzić 2 min czasu. Wiem
  • Odpowiedz
@Zabi96 ok, a masz problem do rowerzystów jadących jezdnia, kiedy obok jest chodnik (bez ścieżki)? Bo tego dość popularnego, a legalnego scenariusza zabraklo w Twoim wpisie. Sa tacy co mają z tym problem, kiedy dla rowerzysty to jedyne legalne wyjście ;)

Co do jazdy dwu-trzypasmowkami jak obok jest sciezka to szkoda oczywiscie slow. Ja jak tylko moge wole jechac sciezka, bo za duzo ludzi przejezdza 'na styk'. Ale czasami po prostu
  • Odpowiedz
ok, a masz problem do rowerzystów jadących jezdnia, kiedy obok jest chodnik (bez ścieżki)?

@p4wl: Chodnik to nie miejsce dla rowerów, jakieś Bombleki na rowerkach może i powinny tamtędy jeżdzić ale cała reszta już po ulicy. W PL wgl jest kult zapie*dalania i jak taki kierowca musi zwolnić na chwilę żeby móc wyminąć rowerzystę to go krew zalewa.
  • Odpowiedz
@Zabi96: tak, ja o tym doskonale wiem. ale patrzac po ulicach to lwia czesc rowerzystow smiga chodnikiem jak nie ma sciezki i tez jakos zyja, policja sie nie czepia (przynajmniej nie bylem nigdy swiadkiem takiej sytuacji). W zwiazku z tym niektorzy kierowcy tez probowali mi wmowic ze mam s--------c na chodnik :)

A osobiscie mam dysonans bo taka hulajnoga z kolei juz nie moge ulica tylko musze chodnikiem :D Wg.
  • Odpowiedz
@okoboji nazywanie ich dawcami jest moim zdaniem nieprecyzyjne i lekko zafałszowane- gdy się rozbijają to zazwyczaj ich organy przypominają kaszankę i nie nadają się na przeszczep. Jedyny organ który ma wysoką szanse na to żeby został przeszczepiony to rogówka oka, bo zwykle mają kask na głowie
  • Odpowiedz