Wpis z mikrobloga

Przekonajcie mnie, że kupno Range Rovera Discovery Sport to zły pomysł. Marzy mi się Stelvio - za drogie. Hyundai Tucson - trochę nudny. A chcę SUVa dla rodziny z dwóją dzieci.

Nawet nigdy za dużo o tych samochodach opinii nie słyszałem. Niby marka premium (co jest wadą ofc) ale części widzę jakoś tragicznie drogie nie są. #motoryzacja
BornToDie69 - Przekonajcie mnie, że kupno Range Rovera Discovery Sport to zły pomysł....

źródło: Land-Rover-Discovery-Sport-2016_033fr

Pobierz
  • 196
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@assninja: Mój stary jeździ Trackhawkiem i jest to absolutnie najbardziej zajebisty samochód na świecie. Problem jest w tym, że jego utrzymanie to jakaś abstrakcja. Jak zapytałam ile pali na trasie, to powiedział, że w mieście to nie ma nawet sensu na to patrzeć, w trasie 18 litrów xD
  • Odpowiedz
@BornToDie69: To jakaś zarzutka? Przecież ten Range Rover to zasadniczo ta sama półka cenowa co ta "za droga" Alfa i jakaś dwukrotność ceny Tucsona. No chyba, że mówisz o używkach RR vs konkurencja z salonu.
  • Odpowiedz
@BornToDie69: Po roku jazdy (od nowości) turbo zassało cały olej i zatarło silnik w p---u, do tego masa problemów z elektorniką i dosłownie co miesiąc/dwa odwiedzanie ASO żeby coś naprawić na gwarancji XD. Fajne auto :)
  • Odpowiedz
Duży suv albo bus ewentualnie to wygoda w uj jednak.

@BigSW: g---o nie wygoda, były kiedyś minivany klasy kompaktowej jak cmax
wymiar normalnego auta a w środku wysoko i przestronnie
to nie najebią, suvów co to po mieście jak krowa jedzie a w terenie o kant d--y
  • Odpowiedz
@milosh345 akurat duster to zupełnie inna bajka, tani i bardzo dzielny w terenie mino braku ramy i reduktora. Koledze raczej zależy na suvie premium . Pamiętam jak wychodził pierwszy duster ile ludzi się z niego śmiało na forach off road, teraz już nikt tego nie robi, gdybym nie potrzebował reduktora i dużego bagażnika też bym go kupił zamiast dużej i paliwożernej terenówki
  • Odpowiedz
Range Rover Sport ladniejszy, bardziej muskularny, męski, taki badassowy oraz faktycznie jak widzisz Range Rover Sport to myślisz ze co najmniej jakiegoś Ibisza wiozą z tylu.

@stary_grat: No jak jesteś brytyjskim diukiem i w zapasie masz pięć takich RR, że jak jeden padnie to wsiadasz w kolejnego, a musisz dbać o swój prestiż i motoryzacyjny patriotyzm, to możesz kupować. Jak były jakieś dramy z importerem w czasie pandemi, to oddawli
  • Odpowiedz
  • 0
chevrolet captiva mnie sie podoba te poliftowe 2012 roczniki

@LZBNZ: Brałem pod uwagę, jednak na żywo już takiego wrażenia nie robi. Zdecydowanie najtańsze z tego zestawienia :)
  • Odpowiedz
@BornToDie69: XC60 T8 - jeśli masz gdzie ładować lub Lexus NX (2018-2021 197KM bdb przyjmuja gaz) lub nowsze i olać LPG (pośredni wtrysk, bez dotrysku benzyny) - mega tania eksploatacja, zero problemów, trzyma cenę.
  • Odpowiedz