Wpis z mikrobloga

Trzaskowski po debacie zyska kilka punktow. Nie poległ. Wiele razy nie odpowiedzial na pytanie, ale zrobil to zrecznie i zakochanym w Rafalku to na pewno umknelo :)
Byl dosc pewny siebie, widac poprawe.

Ja mam z nim tak, ze czym wiecej go slucham tym bardziej usmiecham sie do siebie bo mowi takie kocopoly i ogolniki, ze dziwie sie jak najwieksza partia rzadzaca moze miec takiego kandydata. No ale historycznie Komorowski, Kidawa ... po prostu Donald nie wystawi kogos silnego z wlasna mysla polityczna bo mu ukradnie wladze. Widocznie prezydent ma jednak byc dlugopisem ...
W PiS to samo - prezydent-wesolek jak Dudi, Nawrocki moze byc ale zeby nie byl zbyt ambitny i zdolny bo jeszcze obali szefa mafii, tfu znaczy swojej partii ;).

Kiedys w Polsce byl silny premier i ambitny prezydent i skonczylo sie klotnia o samolot a potem katastrofą. Wiec moze moja konkluzja o tym, ze prezydent musi byc slaby aby nie wchodzic w kompetencje premierowi jest rozwiazaniem zagadki czemu mamy Nawrockiego i Trzaskowskiego, politykow formatu co najwyzej prezydenta miasta a nie panstwa.

Te wybory sa rekordowe z powodu ilosci debat i kandydatow. Ale to bardzo dobrze dla demokracji, dla pluralizmu, dla prawdy. Wychodza, kompromituja sie, ogladamy ich slabe wykony.
Ludzie maja igrzyska, ogladaja starcia, oceniaja po czym chca: wyglad, glos, wzrost, nos, garnitury, riposty, merytoryka, poglady takie siakie, dla kazdego cos dobrego. Kazda potwora znajdzie amatora.

#trzaskowski #debata
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@truchuo ok to idzmy dalej. pomysl ze jeden z kandydatow chce demokracje bezposrednia wprowadzic w polsce. czy to dobrze czy zle? dzesika i sebix beda mogli wtedy glosowac z aplikacji na smartfonie w kwestii polityki energetycznej kraju ( ͡º ͜ʖ͡º) albo planowac budzet hehe. to by bylo dopiero panstwo z kartonu.
  • Odpowiedz
@winokobietyiwykop: mam do czynienia z szarym ludem dość często w pracy... kilka razy z nerwów wyszedłem, bo nie mogłem już wytrzymać... Raz pier*olnąłem drzwiami, to jeszcze farba odpadła ze starej urzędniczej ściany. Po prostu rynce odpadywujom (°°
  • Odpowiedz
te wszystkie debaty utwierdzają mnie, że ten naród jest nieprawdopodobnie głupi i kłóci się o typa, który najlepiej wciśnie im garnki, a nie konkretne deklaracje

@truchuo: dlatego ludzi mi nie szkoda. Kłócą się ponad 30 lat, o to który Herr Kat jest lepszy. Szkoda mi tylko tego, że prawdopodobnie na starosć nie będę chodził po swoich ulubionych lasach i nigdy ich nie pokażę dzieciom, bo trzeba będzie opuścić tenkraj znany
  • Odpowiedz
ok to idzmy dalej. pomysl ze jeden z kandydatow chce demokracje bezposrednia wprowadzic w polsce. czy to dobrze czy zle? dzesika i sebix beda mogli wtedy glosowac z aplikacji na smartfonie w kwestii polityki energetycznej kraju ( ͡º ͜ʖ͡º) albo planowac budzet hehe. to by bylo dopiero panstwo z kartonu.

@winokobietyiwykop: szkoda, że ikt nie pomysli w drugą stronę, by wprowadzić cenzusy wyborcze i obowiązkowe
  • Odpowiedz