Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy komus pomogla terapia? Ja wiem jaki mam problem ale nie umiem wdrozyc nowych schematow w zycie. Zawsze na jakims etapie terapii sie poddaje. U was to od razu zadzialalo jak dowiedzieliscie sie o zrodle problemow czy zaskoczylo po probach wprowadzenia nowych schematow? U mnie jakas blokada wystepuje i mimo swiadomosci, ze to projekcje i bledne schematy myslowe i to ze mna jest problem a nie ze swiatem, to nie potrafie wyjsc poza nie. Za kazdym razem jak probuje czuje sie z tym bardzo zle, emocje we mnie buzuja, czuje sie znowu jak maly, krzywdzony chlopczyk i wybucham po jakims czasie. Nie mam juz sil tak zyc...
#terapia #depresja #zalesie #terapeuta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

U mnie jakas blokada wystepuje i mimo swiadomosci, ze to projekcje i bledne schematy myslowe i to ze mna jest problem a nie ze swiatem, to nie potrafie wyjsc poza nie. Za kazdym razem jak probuje czuje sie z tym bardzo zle, emocje we mnie buzuja,

@mirko_anonim: fake it, till make it, jak to mówią anglosasi. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Wymogiem wstępnym jest względnie dojrzała osobowość pacjenta, by móc korygować odchylenia rozwojowe, dobra sytuacja życiowa, motywacja do kontaktu, zdolność tolerowania frustracji, zdolność nawiązania stabilnego związku oraz refleksyjność psychologiczna.

Terapia psychoanalityczna trwa: 2-5 lat (chociaż nie ma żadnej zasady regulującą tę sferę, tzn. może trwać zarówno 1 rok, jak i 20 lat). Spotkania odbywają się często, zwykle 4-5 razy w tygodniu[2][3] i trwają ok. 50 minut.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
kreatywny-pomysłodawca-10: Podstawa to są podstawowe zasoby bez zwrotne, bez tego nie masz nawet na cokolwiek liczyć że ci się uda, zwróć uwagę że dzieciństwo w normalnym domu wygląda dokładnie jak terapia i trwa kilkanaście lat, masz wtedy bez zwrotne podstawowe zasoby zapewnione i wszystko wchodzi do głowy naturalnym tempem i trwa to często 24h, jak niby miałbyś teraz nadrobić te wszystkie lata bez takich osób jak bliscy rodzice to raz, a
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @piechock12 ok ale jak mam realizowac jak nie wiem co? Nikt mnie niczego nie nauczyl, nie pokazal. Nie wiem co lubie, nie wiem co chce, nic mi nie sprawia przyjemnosci. Wszystko wymuszone na poczuciu winy i musi miec cel oraz perfekcyjne wykonanie, bo w domu byl rygor jak cos zle zrobione a najlepiej to zebym nie istnial-dalo sie to odczuc jako dzieciak. Na szczescie zalapalem sie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mam podobnie i wielu ludzi tak ma, jest to klasyczny przejaw problemów psychicznych. Myślę że doszukujesz się zbyt silnych powiązań i determinizmu pomiędzy dzieciństwem co potwierdza sam fakt że jednak dało się żyć normalnie pomimo tego dzieciństwa, skończyć studia itp. Raczej pytanie brzmi czemu wróciło to potem? Czyżby z uwagi na to że życie przestało być aż tak fajne? Masz znajomych przyjaciół dziewczynę?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @piechock12 nigdy nie bylo fajnie, zawsze narzekalem, po prostu pchalem naprzod bo "tak trzeba". Nie mam znajomych bo nie umiem nawiazywac relacji z ludzmi na dluzsza mete. Jako ze sam siebie nie lubie to doszukuje sie wad u innych i rezygnuje ze ze znajomosci. Z dziewczynami to samo, dopoki widze zachwyt w ich oczach i potwierdzenie swoich watpliwosci czy jestem wsytarczajacy to z nimi jestem. Ale
  • Odpowiedz