Wpis z mikrobloga

Szukam lekkiego plecaka ~65l.

Chciałbym aby miał taką oddychającą membranę pomiędzy plecami a plecakiem (jak na zdjęciu) i wygodne szerokie szelki.

Patrzyłem na Deutery, Osprey - trochę drogie.
Patrzyłem na popularne, chwalone na allegro - ale kij ich wie

FJORD NANSEN VIGDA SOLID 50L +10L
CAMPUS FALCON 65 +10
Hi-tec Stone górski 65L 1,4kg

Może ktoś coś polecić, co się sprawdzi w lato na 6-10 dni?
- Lekkie
- Musi mieć bardzo dobrze wentylowane plecy
- Szerokie szelki
- Wygodny pass biodrowy
- Wygodny pas piersiowy
- Musi mieć miejsce na zewnątrz na karimatę, śpiwór, ewentualnie namiot

#podroze #podrozujzwykopem #plecak #plecaki #backpacking #wyprawy #survival #bushcraft #gory
-o_o- - Szukam lekkiego plecaka ~65l.

Chciałbym aby miał taką oddychającą membranę p...

źródło: image

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@-o_o-: ze zdjęcia to bardziej wynika że oczekujesz stelażu a nie membrany. Nie wiem czy w takich dużych plecakach znajdziesz go, bo to dodatkowe obciążenie, taki plecak już swoje będzie ważył załadowany, a co dopiero stelaż. Sam mam deuter 60+15, ale jeśli chodzi o wentylację pleców to nie powiem czy jest jakoś mega super, bo dosyć mocno się pocę, aczkolwiek jakiegoś dyskomfortu nie odczuwałem. Jeśli chodzi o zewnętrzne "opcje" to
  • Odpowiedz
@GF91: używam Osprey Rook 50 i tak samo jak u Ciebie, wentylacja nie wiele daje, ta siatka i tak dotyka pleców, podczas trekkingu plecy mokre. Druga sprawa, że siatki w bocznych kieszeniach podarły się już po kilku wyjazdach i materiał na stelażu dolnym też dość szybko się przetarł. Plecak dość drogi, dla włóczykija mógłby być bardziej wytrzymały
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: w mniejszym deuterze w którym jest stelaż całkiem dobrze się te siatki zachowują, w sensie brak przetarć a używam go najczęściej, aczkolwiek plecy tak czy inaczej spocone, tyle tylko że przewiew jest. W tym dużym są takie jakby "gąbki" które bezpośrednio do pleców przylegają, jak ktoś potrzebuje mogę zdjęcia zrobić
  • Odpowiedz