Wpis z mikrobloga

Przyjechałam do #gdansk pierwszy raz od 20 lat i jestem zachwycona wyglądem tego miasta. To, jak nowe budynki w okolicach rynku w zdecydowanej większości są pięknie wkomponowane w starą architekturę. W piątek wrócę do #wroclaw i znowu będę podziwiać dziwne wymysły, kompletnie nie pasujące do siebie twory nowoczesnej architektury.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lonate Pomijając, że wrocław od zawsze poddaje się ostatni i podczas 2WŚ został totalnie rozwalony, że nasz konserwator zabytków broni bruku (patrz spoiler), a pozwala na takie bezkształtne klocki na pl. Wolności to wrócisz pod Wrocław ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@Lonate mam to samo z Poznaniem, po 20 latach byłam na chwilę i jestem mega zaskoczona schludnością. Wróciłam do Wrocka i mam wrażenie że tu jest wszystko od przypadku (,)
  • Odpowiedz
  • 0
@Emulsja ale te części reprezentacyjne miasta są reprezentacyjne xD we Wro takie potworki robią w najbliższej okolicy starego miasta, że to szok. Zobacz na to - zostawili frontową ścianę zabytkowego budynku i obudowali go dookoła szarymi kwadratami xD
Lonate - @Emulsja ale te części reprezentacyjne miasta są reprezentacyjne xD we Wro t...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lonate: najlepsze na wykopie jest to ze ludzie piszac pod tagiem gdansk, ze miasto im sie bardzo podoba. Zaraz zlatuja sie autochtoni ktorzy przyjechali tutaj z kartuz i pluja swoim negatywnym jadem. Ze c-----o, ze drogo, ze turystow pelno, ze korki itp. Nikt ich tutaj na sile nie trzyma. Mieszkam w Gdansku 5 lat, i mi sie bardzo podoba. Moje zdanie jednak c---a warte bo sie tutaj nie urodzilem. Na
  • Odpowiedz
  • 0
@highsky reszta miasta wygląda jak typowe duże miasto w PL xD Ale generalnie bardzo mi się podobało w Gdańsku. Wkurzali mnie tylko wszędzie obecni naganiacze do knajp, zarówno w Sopocie jak i w Gdańsku. I sposób kupowania biletów skm przez aplikację na telefonie xD Za każdym razem ja, mąż i dziecko mieliśmy bilet jakoby z innej stacji startowej.
  • Odpowiedz