Potrzebuję ogarnąć butlę gazową do grilla na gaz w #szczecin, ale nie do końca ogarniam tę procedurę xD
Pogooglowałem trochę i za dużo się nie dowiedziałem. Czy ja muszę sobie zakupić pustą butlę np w castoramie, iść z nią do punktu wymiany, zostawić tę swoją nową, a oni mi dadzą używaną nabitą? Czy mogę iść bezpośrednio do punklu wymiany i po prostu opłacić kaucję za butłe + cenę za gaz. Jak to wygląda? Bo rozumiem, że w castoramie nie sprzedają takich od razu nabitych?
@heheszkitroche: można tak zrobić, ale lepiej podjechac do punktu i spytać, zamiast szukać w necie i pytać AI. Ostatnio płaciłem 120 za butlę chyba jakiś czas temu. Masz reduktor w grilu? Wiesz, że tam jest lewy gwint? Tam jest nakrętka na klucz chyba 27, ręką nie dokręcisz, potrzeba jakieś narzędzie
@heheszkitroche tak musisz kupić w Castoramie albo leroyu nową butlę i ją oddać jak będziesz brał pełną. Oczywiście pełna będzie odrapana i zardzewiała.
Co do cen to pełne butle najtaniej wychodzą w marketach jak Castorama albo Leroy. Tam wymiana butli kosztuje 60-65zł gdzie na Orlenie ponad stówę. Wydaje mi się że castorama albo Leroy mają na tę usługę minimalną marżę a w zasadzie to prowadzą taką usługę tylko po to żeby
Skoro Slawosz nigdzie już nie poleci robię predykcję że w ciągu <18 miesięcy będzie rozwód z posłanką atencjuszką - ona chciała być żoną astronauty a nie jakiejś popierdułki
Pogooglowałem trochę i za dużo się nie dowiedziałem. Czy ja muszę sobie zakupić pustą butlę np w castoramie, iść z nią do punktu wymiany, zostawić tę swoją nową, a oni mi dadzą używaną nabitą? Czy mogę iść bezpośrednio do punklu wymiany i po prostu opłacić kaucję za butłe + cenę za gaz. Jak to wygląda? Bo rozumiem, że w castoramie nie sprzedają takich od razu nabitych?
Co do cen to pełne butle najtaniej wychodzą w marketach jak Castorama albo Leroy. Tam wymiana butli kosztuje 60-65zł gdzie na Orlenie ponad stówę. Wydaje mi się że castorama albo Leroy mają na tę usługę minimalną marżę a w zasadzie to prowadzą taką usługę tylko po to żeby