@Anonek463 ale Ty poważnie pytasz? W Radomiu gościu przekręcał wszystkich na vacie, z-----l mi viny aut identycznych do jego, wpisał w swoim ogłoszeniu, a potem klient mi zwrócił uwagę, ze auto o takim vinie jest już w Radomiu. Sprawę zgłosiłem otomoto, wtedy jeszcze mi z tym pomogło. Od tamtego czasu wszystkim podaję wyłącznie przez sms, żeby w razie czego mieć numer telefonu osoby kradnącej mój vin. Nie ma głupich. Miał z
@Mdx91 jak po co, żeby uwiarygodnić swój samochód w oczach kupca xd ja mówię, nie handluję osobówkami, tylko specyficznym sprzętem, a te auta były sprowadzone, nie było ich w cepiku. Gościu nacinał leasingi na VAT
@vieniasn: obracam furkami krajowymi, bo w moim regionie te same fury są droższe o 20% niż np. na dole Polski i nigdy, przenigdy nawet nie czytam do końca ogłoszenia jak VIN to "xxx" lub jak są tablice niemieckie. Poza tym z handlarzami nie ma rozmowy o cenie. Polecam grupy marek na fejsie, tam można wyrwać fajne autko
@janushejro jak obracasz furami to może wiesz małe kombi, prestiż bez znaczenia, ma być tanie w utrzymaniu, czujniki parkowania tył (przód mile widziany), klimatyzacja, 20-25k astra j kombi mi wpadła w oko ale tam to przeklęte m32 tylko benzyna
@vieniasn: Pisałem ostatnio żeby z handlarzami nawet sobie głowy nie zawracać chyba że jest to w okolicy i sobie pojechać obejrzeć a nawet się przejechać zobaczyć czy takie auto pasuje to TAK ale zakup dwa razy zastanowić się bo później albo ulep albo wkład finansowy w auto będzie drugie tyle ¯\(ツ)/¯
@Shimanko: No rozumiem, wziął skopiował numer vin. Ale co to zmienia dla ciebie jako sprzedającego? Przecież on w ten sposób nie ukradł twojego samochodu i nadal sprzeda ze swoim "oryginalnym" vinem.
@vieniasn: własnie mam takiego seata leona, nie w tym budżecie, ale za ~25k już powinieneś znaleźć 3 generację (+2012) Może Ci się spodoba, obczaj. Jakieś 1.2 110km lub 1.4 140km bodajże
@Anonek463 chociażby problem w firmach leasingowych, jeśli auto było wnioskowane parę razy w jednym miejscu o to od różnych dostawców. No poza tym kurła chciałbyś swój vin zobaczyć u oszusta?
Ostatnio też szukałam samochodu, i w ogłoszeniu było napisane że silnik 2.0 a według vinu to 1.8. zapytałam jaki to w końcu silnik, czy się pomylił czy coś było zmieniane, odczytane i zero odpowiedzi xD
@nulius: hahaha, ale trafiłeś - mam akurat na sprzedaż ów Leona 2016r kombi, czarne w automacie, silnik 2.0 diesel 150 koni, w Twoim budżecie, przebieg 181 tys km i co najważniejsze z prawie maksymalnym wyposażeniem. W razie zainteresowania zapraszam ;)
@vieniasn: serio jakbym miał kupować używane auto, to najpierw bym obdzwonił wszystkich znajomych, sąsiadów, ciotki i wujków co do których wiem, że ich samochód nie jest po dzwonie na autostradzie ani po zalaniu w powodzi i dopiero szukał po handlarzach.
źródło: temp_file5675835906659806530
Pobierzmałe kombi, prestiż bez znaczenia, ma być tanie w utrzymaniu, czujniki parkowania tył (przód mile widziany), klimatyzacja, 20-25k
astra j kombi mi wpadła w oko ale tam to przeklęte m32
tylko benzyna
Może Ci się spodoba, obczaj.
Jakieś 1.2 110km lub 1.4 140km bodajże
źródło: image
Pobierznie chciałoby mi się pisać do kogoś takiego coś dłuższego niż "vin?"