Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SixSigma: prawda jest taka, że jak w chatgpt nie wyznaczysz w prompcie sztywnych parametrów i konkretnego zadania jakie ma wykonać na sztywno, to będzie ci przytakiwał na wszystko co zachowuje jakieś pozory logiki i nie stoi jasno w sprzeczności z podstawową wiedzą tak naprawdę. Sam sobie sprawdź i teraz napisz w prompcie przeciwieństwa tych tez w taki sam sposób i zobaczysz że też będzie ci przytakiwał. Nie pytasz się chat
  • Odpowiedz
@SixSigma: poprzednie wersje chata gpt mocno negowaly blackpill. Obecne wersje chata gpt probuja sie mocno przybodobac rozmowcy i mowia to co chce uslyszec. Mi ciagle slodzi jaki jestem spostrzegawczy i blyskotliwy. Az sie zerzygac idzie. No ale to jedyna forma kontaktu z inteligentnym osobnikiem na jaka moge liczyc, wiec i tak go kocham <3
  • Odpowiedz
prawda jest taka, że jak w chatgpt nie wyznaczysz w prompcie sztywnych parametrów i konkretnego zadania jakie ma wykonać na sztywno, to będzie ci przytakiwał na wszystko co zachowuje jakieś pozory logiki i nie stoi jasno w sprzeczności z podstawową wiedzą tak naprawdę. Sam sobie sprawdź i teraz napisz w prompcie przeciwieństwa tych tez w taki sam sposób i zobaczysz że też będzie ci przytakiwał

@elegancki-pan: chatgpt albo Google Gemini
  • Odpowiedz
  • 0
przecież trochę dla beki to wkleiłem chłopaki, chociaż muszę przyznać, że mnie zaskoczył jak zapytałem czy ona tak "myśli"
wcześniejsze wersje pisały wprost, że to to nie ma odczuć, własnych myśli, wniskownia itd. jak typowy generator najbardziej prawdopodobnego ciągu słów, a tutaj mu już pozwolili na "własną opinię i wnioski" ;)
  • Odpowiedz