Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +164
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

witam12 +129
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

I opracować optymalną strategię wyboru najlepszego liceum.
Syn wybiera się w tym roku do liceum.
Zasady:
Można zapisać się do wszystkich szkół na wszystkie kierunki.
Pierwszeństwo do danej szkoły mają ci którzy wybrali ją jako pierwszą.
Max można dostać 200 pkt.
On wykręca na "próbach" 170pkt.
Są różne szkoły z różnymi progami wejścia.
Wybierając szkołę jesteś po egzaminie ale nie znasz jeszcze wyników.
Co mnie zmartwiło?
Byłem na dniach otwartych.
I opowiadali o uczniu który miał 193pkt i nigdzie się nie dostał. Bo w szkole pierwszego wyboru miał za mało. A kolejnych nie był pierwszy na liście. I najpierw wchodzili uczniowie dla których to była szkoła pierwszego z mniejszą ilością punktów.
Jaka jest OPTYMALNA strategia wyboru żeby trafić do szkoły z najwyższym możliwym progiem wejścia.
#matematyka #algorytmy #programowanie #programista15k
Dlaczego to dla mnie jest ważne.
Obraz komplikuje fakt że mieszkamy w pobliżu szkół które mają stosunkowo wysokie progi (poziom 170pkt).
Są "gorsze" licea ale są dalej.
Ale to już wymaga wstać wcześniej, dojeżdżać itd.
Wolelibyśmy pospać dłużej z różowym. Przez następne 4 lata. :)
@Sl_w_k_1: znajomość z organem prowadzącym ( ͡° ͜ʖ ͡°). A tak na serio to ciężko mówić o optymalnej strategii bo też te wszystkie rankingi liceów są mało miarodajne. Jeden uczeń lepiej rozwinie się w liceum z niższego miejsca w rankingu niż by to zrobił w lepszym a drugi odwrotnie. Druga sprawa, że po wszystkich turach rekrutacji istnieje jeszcze możliwość przeniesienia się do
Problem jest taki że to są te lepsze. A on kręci punkty na granicy wejścia.
Jak mu się nie uda to może wylądować gdzieś na wypizdowie.
@mlodyfubu salezjanie to taka trochę oddzielna firma. Ale dziękuję za pomysł.
Nihdy nie zaszkodzi podejść 30 sierpnia
Ale za to odpada mi koszt biletów na dojazd.
Więc inspirujące rozwiązanie ale bym się bał.
Nie wiem jeszcze jak jest w dzisiejszych czasach w moim domu. Każdy pisze swoją historię
@Sl_w_k_1: Ale co to Ciebie interesuje, ja sam wybrałem liceum do którego chcę iść i sam tam dojeżdżałem. W tym wieku może też już sam wstawać i się szykować, wy możecie dalej spać.
A co do "w tym wieku" to mam dwójkę dzieci. i w sekcji sportowej widzę inne.
I to nie działa
Obaj startują w zawodach od małego. I wiedzą że muszą przyjść na start w określonym czasie. Bo nie wystartują.
Mają to wbudowane w mózg.
Ale na punktualność w życiu/szkole to się nie przekłada.