Wpis z mikrobloga

@Warcomx: dlatego posłowie powinni być na b2b - dostawać stawkę 2 x średnia krajowa jako netto, jak chcą wynająć biuro czy auto to jak każdy przedsiębiorca wrzucą sobie w koszty. Jak będą musieli płacić ze swojej pensji to nagle się okaże że nie potrzebują czterech aut
  • Odpowiedz
@Warcomx: Najgorsze jest to, że to biorąc pod uwagę wydatki innych biur poselskich nie są jakieś nadzwyczajne wydatki. Oni tak kupują po 4 telefony rocznie itd. Trzeba zrobić jakąś porównywarkę wydatków posłów, bo kompletnie nikt tego nie weryfikuje czy te wydatki mają sens czy nie, tylko kancelaria sejmu płaci i tyle.
  • Odpowiedz
  • 1
@Warcomx ja rozumiem się ich czepiać, jak przewalają miliony, albo robią wałki, ale wynajem samochodu? To jest poseł na sejm RP, samochód w ramach benefitów takiego stanowiska, to chyba nic ekstremalnie luksusowego? Co z tego, że ma 4 samochody? Też mam samochód, ale jak w ramach benefitów w pracy mogę dostać służbowy, to mam odmówić? Jezu, bronić PiSowców, na co to człowiekowi przyszło i to jeszcze dzbana paszyka...
  • Odpowiedz
@Warcomx: kpiną jest, że posłowie zarabiają marne grosze, przy jednoczesnym przyzwoleniu na oszustwa z autami i wynajmem mieszkań. Niemiałbym nic przeciwko, żeby podnieśli sobie pensje 2-3 krotnie, a za jakiekolwiek przekręty wypad z sejmu i wilczy bilet do końca życia.
  • Odpowiedz
ja rozumiem się ich czepiać, jak przewalają miliony, albo robią wałki, ale wynajem samochodu?

@Leniwy: od jakiej kwoty zatem można się czepiać? 60k zł rozumiem jest ok, a 100k? 200k? Wskaż proszę, od jakiego progu można wytykać politykom przewalanie wypracowanych przez Ciebie podatków.
  • Odpowiedz
@Warcomx: to jest jak z nauczycielami, jak ktoś się przykłada do pracy to zarabia za mało, ale jak olewa to za dużo. Jak ten gość wynajął auta i jego pracownicy regularnie z niego korzystali to 4k za miesiąc to chyba nie jest przepłacone, ale jak to tylko metoda na dodatkowe kieszonkowe to już kancelaria sejmu nie powinna tego wypłacać.
  • Odpowiedz
@Warcomx k---a a ja rozliczę złe 5zl i mam fiskus na głowie. Czemu nikt się za tych szmaciarzy nie bierze? Co chwile słychać jak jakiś polityk z-----l pieniądze, ludzie się podjudzają 3 dni i nowy temat wskakuje
  • Odpowiedz