Wpis z mikrobloga

Miraski… chyba znam odpowiedź na pytanie ale napiszę do Was i zapytam może kto będzie miał błyskotliwą odpowiedź. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chce się budować i zapłaciłem już na różne przygotowania (projekty, przygotowanie działki, media itp) -50k zł. Niestety okazuje się że sąsiad obok którego mam działkę jest psychiczny (był kiedyś w zakładzie) i przerzuca różne rzeczy na moja działkę. Rozmowa z nim ani jego żoną nie daje rezultatów. Ona sama nie daje daje sobie z nim rady i od czasu do czasu przyjdzie posprzątać te śmieci. Niektóre z tych rzeczy są przerzucane żeby to ją zdenerwować bo to jej prywatne rzeczy. Mam dzieci i nie wyobrażam sobie wchodzić w dużą inwestycję i prowadzić spory sąsiedzkie przez 30 lat a boję się że to może tylko eskalować. Mimo że działka, jej okolica i projekt to marzenie życiowe moje i żony do spełnienia. Chce odpuścić budowę… co myślicie? Co powiecie? Co robić jak żyć?
#budowadomu #budownictwo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@p3oo1 wysoki płot zrób będzie mu ciężej, ja bym nie odpuścił, moze przekup go flaszeczka, powiedz mu że od sprzedajesz te jego rzeczy za dobry hajs, na pewno mu żyłka strzeli jak typowemu Januszowi :)
  • Odpowiedz
  • 0
@p3oo1: Są dwie opcje. Pierwsza łatwiejsza to odpuścić, bo będzie wysysał z Was energię do końca życia. Teraz robi takie jazdy, nie wiadomo co się później będzie działo.
Druga opcja trudniejsza, to spróbować tego świra do siebie przekonać. Napij się z Nim wódeczki i spróbuj Go wyczuć, jakie ma poglądy.
Minusem drugiego rozwiązania jest to, że nie wiadomo czy mu coś nie strzeli za jakiś czas do głowy i wrócisz
  • Odpowiedz