Opłaca się kupić używany rower Trek Supercaliber SLR 9.8 XT 2024 za 12,500zł? Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy. Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
@PonySlaystationn każdy napisze że użyty był kilka razy żeby łatwiej było sprzedać. Stan możesz ocenić jedynie po zużyciu elementów czy ramy. Sprawdź fakturę kiedy rower był kupiony, sprawdź numer seryjny ramy, ewentualnie przedzwoń do miejsca zakupu żeby się upewnić. Jednak zjazd cenowy o 50% to dużo. Wiadomo że trudniej sprzedać droższy rower, ale nie ma tak że trzeba aż tak schodzić z ceną.
@PonySlaystationn: karbonowa rama - sprawdź czy pęknięć nie ma. Sprawdź czy koła jak w oryginalnym ich zmiana może znacznie obniżyć wartość. Sprawdź numer seryjny na policji.
@PonySlaystationn ogólnie dodam jeszcze że nie warto kupować tak drogiego roweru jeżeli naprawdę nie jesteś jakimś prosem. Ja też wydałem kupę kasy na rowery, a ostatecznie to tylko rowery.
@PonySlaystationn: pytanie jeszcze do czego będziesz używać ten rower i gdzie będziesz nim jeździć. To jest typowy rower pod maratony MTB, czyli do ścigania się po górach. Jego geomateria sprawia, że nie będzie on wygodny do niedzielnych wycieczek czy jazdy po mieście. Do tego dochodzi utrzymanie, serwis amortyzatorów, który trzeba zrobić co około 30h jazdy (kilkaset złotych), zmiana łańcucha do XT to też tania nie będzie, nie mówiąc o wymianie
Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy.
Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
Na co patrzeć podczas oględzin używanego roweru?
#rower
źródło: temp_file438499082500967007
Pobierz@PonySlaystationn: masz jakiegoś znajomego, który zna się na rowerach? To jednak "trochę" pieniędzy...
@Plp_: niby jakiego?
@Talarsson: To średnia półka.