Wpis z mikrobloga

Mam mały problem z sąsiadką zostawiającą śmieci pod swoimi drzwiami (kartony, kawałki mebli, worki z ubraniami). W-----a mnie ten widok. Próbowałem wszystkich metod: rozmowa (arogancka odpowiedź), zgłaszanie (brak reakcji), w-------e do windy (mieszkańcy się zwrócili przeciwko mnie). Co mam zrobić bo gadam do ściany i równie dobrze mógłbym rozmawiać z psem... #mieszkanie #sasiedzi #logikarozowychpaskow #londyn
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrzegorzPorada: Jakby to była Polska to bym Ci poradził zgłoszenie straży pożarnej, bo blokuje drogę ewakuacji i dostałaby najpierw upomnienie, a przy kolejnej okazji mandat. Nie wiem jak to się ma w realiach GB, ale myślę, że przepisy PPOŻ są podobne, tylko nie wiem jaka instytucja tego pilnuje.
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: Żałuję że poprzednio pękła mi żyłka i zareagowałem impulsywnie. Zwyczajnie arogancja właścicielki mnie w------a i pewnego dnia w-------m to do windy. Narobiłem smrodu ale jak widać reakcja żadna a tylko zraziłem reszte mieszkańców. Nie odpuszczę i chyba będe po rostu zgłaszał te śmnieci nadal i czekał cierpliwie na reakcje.
  • Odpowiedz
Jakby nie można było tego zostawić w mieszkaniu; albo po prostu iść wynieść od razu jak człowiek. Kolejna patologia to zostawianie butów na klatce.
  • Odpowiedz
@GrzegorzPorada: Na początku myślałem, że kolejny który się czepia że ktoś wystawi coś na chwilę przed wyniesieniem... A potem zobaczyłem zdjęci i opis, że tak jest cały czas.
Baba zrobiła sobie tam komórkę lokatorską. Jak olała normalną rozmowę to:
- Zrób zdjęcia z okresu kilku dni,
- Odżałuj kilka złotych na wydruk w kolorze, koniecznie z datami
- Wyślij pismo za potwierdzeniem odbioru do spółdzielni/zarządcy, z żądaniem rozwiązania problemu ponieważ to jest zagrożenie pożarowe,
  • Odpowiedz
@GrzegorzPorada: nasraj na gazetę. Zwiń to g---o w tą gazetę. Połóż jej na wycieraczce, podpal gazetę i zadzwoń do drzwi. Uciekaj i obserwuj co się będzie działo. Do tego nagraj akcję.
  • Odpowiedz