Wpis z mikrobloga

drugi podstawowy problem jaki mam z SUVami, to fakt że nic przez nie na wskroś nie widać ani w mieście ani na autostradzie. Gdy jest jakieś awaryjne hamowanie jadąc za zwykłą osobówka (sedan czy kombii) widzisz światła hamowania następnego auta, a nawet jeszcze dalej. A za podniesionym SUVem po prostu masz nadzieję, że nic się nie stanie. Dotyczy to nie tylko dużych SUVów ale nawet zSUVizowanych Pand czy C3. I mówię tu o sytuacji przy zachowaniu bezpiecznej odległości #motoryzacja
KRS - drugi podstawowy problem jaki mam z SUVami, to fakt że nic przez nie na wskroś ...

źródło: temp_file633191336531092029

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 7
@PiszeCzasen nie chronie, screeny poglądowo zajumałem ze STOP CHAM. Z resztą z tych screenów nie wynika jeszcze żeby ktokolwiek tu łamał prawo. Posiadanie SUVa jest póki co legalne
  • Odpowiedz
@K_R_S: SUVy w leasingu mają to w pompie, bo ich samochody są w większości doposażone w BAS (brake assist), a ty biedaku bądź czujny i nie daj się zabic xD
  • Odpowiedz
@K_R_S: wystarczy nie być upośledzonym i trzymać odległość dostosowaną do prędkości i warunków panujących na drodze. Wyrażam zgodę na zapisanie tego protipa w telefonie.
  • Odpowiedz
@K_R_S: Czemu w ogóle jest jakaś dziwna moda na SUVy, jeszcze 7-10 lat temu suv to był nieliczny pojazd teraz jest zupełnie odwrotnie, i 70% wszystkich nowych samochodów to SUVy, to moje szacunki. Chcą się wywyższyć nad resztą? Kiedy wróci moda na normalne auta, sedany, kombi, hatchacki a nie na podniesione "półciężarówki".
  • Odpowiedz
ale problem wymysliles. a jak sobie radzisz z dostawczakami i tirami?

@WykopanyDzon: nie widać drugiego pojazdu na wskroś przed samochodem jak jedziesz w ogóle niższym pojazdem niż pojazd przed tobą to logiczne. Tak samo SUV nie będzie widzieć następnych pojazdów za dostawczakiem, autobusem czy TIRem.

@K_R_S: Zapewne jakbyście jechali samochodem sportowym to byście nie widzieli na wskroś samochodów już nawet nie za SUVem ale za zwykłą osobówką taką
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@ErogowyDrogowy ale jaka tu jest skala.

Tirów i dostawczaków jest mało. Z resztą nie sposób było oczekiwać że TIR jadący przede mną stanie jak wryty.

Tak samo aut sportowych jest jak na lekarstwo.

Natomiast dotąd prawie cały ruch stanowiły przejrzyste osobówki. Teraz większość nowych osobówek przestała być przejrzysta
  • Odpowiedz