Wpis z mikrobloga

czy ktos tu sobie zalatwil jakos diagnoze adhd z asd na nfz i dostal leki, czy jesli mam diagnoze z dziecinstwa to pomaga, bylem juz u psychiatry i neurologa (przez ubezpieczenie z roboty) i zawsze wciskaja inna diagnoze xDD bo widze tu duzo cpunow ma cala apteke a normalni ludzie nie moga dostac potrzebnych lekow.

https://www.mzdrowie.pl/medycyna/doroslosc-z-adhd-jest-bagatelizowana/

#adhd #narkotykizawszespoko #psychiatria #psychologia # przegryw
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KaerTrolle słuchaj ja byłem w luxmedzie na tego Connersa czy jakoś tam i dostałem diagnozę że no pozna powiedzieć iż u mnie występują jakieś tam objawy adhd poszedłem z tym do psychiatry który nawet typowo się nie zajmuje adhd i no dał mi od strzała medikinet i rzeczywiście mija koncentracja się zmieniał i te „radyjko” w głowie co ciągle grało (masa myśli pomysłów) przestało grać. Koszt tego connersa 300zl szukałem jak
  • Odpowiedz
@KaerTrolle: badanie mózgu nie wystarczy jako podkładka wtedy masz jasno że mózg działa szybciej lecz nie dokładnie? smutne jest to ludzie musza się kryć albo płacić tyle kasy za pozwolenie na leczenie ;/
  • Odpowiedz
@KaerTrolle: lekarz prywatnie z polecenia w Krakowie. Jedna wizyta, recepta na i jazda. Bez zbędnego p---------a ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie każdy psychiatra zna się na ADHD przez co nie każdy chce i potrafi skutecznie diagnozować.

Wczesnej lekarz na NFZ - powiedział, że mam zrobić prywatnie test diva i wrócić do niego żeby miał "podkładkę" pod leczenie (nie użył słowa podkładka ale tak do brzmiało). Jak
  • Odpowiedz