Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak żyjecie ze świadomością, że już do końca życia będziecie sami? 35+ po tej stronie i zanosi się na samotne życie. Brak zainteresowania po stronie kobiet. Po bardzo wielu próbach (kilkuset/kilku tysięcy w swoim życiu) poddałem się. W najlepszym wypadku widziałem brak zainteresowania a w najgorszym wypadku hejt/robienie sobie ze mnie drwin w tym temacie. Blokowanie i cisza nie robi na mnie wrażenia. Nie jestem marginesem - samodzielny, dobrze zarabiam. Czy można z tym żyć normalnie i po pewnym czasie coś nie strzeli nienormalnego do głowy? Pytam starsze osoby 35+.

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no to pomysl ze jestes w wiekszosci a nie jakims wyjatkiem. Dzis wiekszosc mezczyzn jest w podobnej sytuacji. Pewnie mi nie uwierzysz ale jako osoba ktora swiadomie zrezygnowala z tego wyscigu o tzcipe powiem Ci ze mam porownanie i bycie samemu, szczegolnie gdy ma sie dobra prace, zdrowie, jest lepsze niz nawet najlepszy zwiazek. Jest tu mala gwiazdka: pod warunkiem ze nie chcesz miec dzieci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: gorzej jest jak ja mam- brak perspektyw na normalną pracę i karierę mając 35+. Gdybym miał prace i jakąś karierę- studia to raczej inaczej bym na to wszystko patrzył. W tej chwili bez pracy i z wieloletnia depresją nie mogę zadbać o siebie, bo czuję, ze siępoddałem wiele lat temu- jak poprzednia praca za minimalną nikogo nie mogłem poznać jak byłem młodszy, to teraz bez perspektyw żadnych tym bardziej
  • Odpowiedz
@mamracjewieszotym

ja miałem dużo dziewczyn ale dalej chce być sam. Tzn mogę z kimś być ale bez dzieci i tego całego życia wiesz rodzinnego tylko na luzie ale to bardzo trudne bo większość kobiet w pewnym momencie po prostu musi mieć dziecko.

Tymczasem demografia w Polsce (σ ͜ʖσ)
Chłopie nie wiesz o czym mówisz. Trend jest oczywisty - coraz więcej kobiet w PL
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
efektywny-mirek-10: Jeżeli podejmowałeś wiele prób i każda kończyła się niepowodzeniem, to znaczy że nie wyciągałeś wniosków i działając wciąż tak samo, oczekiwałeś innego rezultatu.

Jeżeli spotykałeś się z drwinami i hejtem, to znaczy że otrzymałeś sygnały, co jest nie tak i do Ciebie należy pochylenie się nad problemem. Z opisu wynika, że dajesz sobą pomiatać jak jakąś szmatą, zamiast ustawić do pionu kogoś kto narusza Twoje granice.

Dbasz o swój wygląd?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
odpowiedzialny-marzyciel-20: Masz trudności w znalezieniu bo grzebiesz w "odrzutach", ci ludzie samotni po 35 często nie są wolni bez powodu, nawet ty sam przecież jesteś tym samym rodzajem człowieka, jeżeli np. poświęciłeś młodość dla kariery to znaczy że jesteś gościem wychowany bez żadnych wartości rodzinnych i jak masz teraz z kimś zbudować rodzinę jeżeli ta jednostka tez nie ma tych wartości? Powiedzmy to na głos, ludzie samotni najczęściej są samotni bo
  • Odpowiedz
37 poziom, nigdy za rękę nie trzymałem, zainteresowanie tylko od takich minimum 6 lat starszych. Młodsza jakaś jak tylko uda się poznać, to się okazuje, że ma wybór tak ogromny, że sama już nie ogarnia a ilość kutang, po których skakała bez żadnego uczucia, jest dwu-trzycyfrowa.
Po prostu sytuacja demograficzna jest jaka jest, rodzi się 107 chłopców na 100 dziewczynek, nadmiar chłopów samotnych jest ogromny, laski to doskonale wiedzą.
70 lat temu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Problemem nie jest samotność. Problemem jest to, że uczyniłeś z niej centrum swojego życia. I to widać z Twego wpisu.
Samotność zabija tylko wtedy, gdy zaczynasz ją traktować jak chorobę. A samotność to nie choroba - to naturalny stan, który można wykorzystać albo który może Cię zjeść. Ty decydujesz, w którą stronę to poprowadzisz.

Przede wszystkim zmień narrację w głowie. Samotność to nie wyrok - to przestrzeń do budowy siły.
Większość najpotężniejszych
  • Odpowiedz
: Jeżeli podejmowałeś wiele prób i każda kończyła się niepowodzeniem, to znaczy że nie wyciągałeś wniosków i działając wciąż tak samo, oczekiwałeś innego rezultatu.

@mirko_anonim: pewnie gość jest po prostu brzydki, taki powinien być podstawowy wniosek.
  • Odpowiedz